- Norge og Skandinavia ligger langt fremme når det gjelder fjernundervisning. Særlig Norge har en historie og en geografi som gir oss noen unike muligheter hva gjelder e-læring og fjernundervisning, sier Flate Paulsen. Han er president i den internasjonale e-læringsorganisasjonen EDEN og har nylig startet sin egen nettskole, Campus NooA – Nordic online Academy.

- Mye har skjedd i de årene jeg har jobbet med e-læring, sier Flate Paulsen. Teknologien har utviklet seg i en rekordfart, og det skaper nye muligheter for læring som ikke fantes bare for noen få år siden.

Les Flate Paulsen sitt blogginnlegg: fem aktuelle trender i nettbasert utdanning.

The joy of learning

12. – 15. juni arrangeres EDEN sin årskonferanse. I år er temaet "The joy of learing". – Det er ikke tilfeldig at dette temaet kommer i år, og i Norge, sier Flate Paulsen. I fjor var konferansen i Hellas, og da med temaet "Never waste a crisis". I år ønsket vi en motvekt til krisen i Sør-Europa, og vil derfor konsentrere oss om gleden ved læring. Dette er et tema som vi har jobbet mye med i Norge, sier han. Konferansen arrangeres i år for 38. gang, og vi forventer at det blir rundt 500 deltakere. I og med at dette er første gang konferansen arrangeres i Norge, er det en unik mulighet for de i det norske e-læringsmiljøet å delta. Vi jobber med programmet nå og flere anerkjente foredragsholdere er allerede på plass, sier Flate Paulsen.

Sammen med EDEN er NFF – Norsk forbund for fjernundervisning og fleksibel utdanning med som lokal arrangør. NFF har 40 utdanningsinstitusjoner som medlemmer, og en av de aller nyeste medlemmene er nettopp Campus NooA.
- Vi gleder oss til å være norsk vert for europeerne. EDEN 2013 er en unik sjanse for alle i Norge som arbeider med fleksible utdanningstilbud til å få en kraftdose med inspirasjon fra kontinentet. Vel er vi langt framme her på berget, men vi har utrolig mye å lære også, sier daglig leder i NFF, Torhild Slåtto. Hun er medlem av programkomiteen for 2013, og NFF har en finger med i det meste.

Hva er EDEN?

EDEN er en internasjonal e-læringsorganisasjon som består av bedriftsmedlemmer, offentlige og private utdanningsinstitusjoner og individuelle medlemmer. På verdensbasis har organisasjonen om lag 200 medlemmer innenfor næringsliv og offentlig virksomhet og ca 1200 individuelle medlemmer. Hvert år arrangerer de en internasjonal årskonferanse. I år er det første gangen konferansen er lagt til Norge – nærmere bestemt Oslo, Blindern. Temaet for årets konferanse er The joy of learining.

Kontaktperson Hege Guttormsen

hege.guttormsen@abelia.no

+47 943 66 094