- Nå er vi stolte! Det er en stor prestasjon å nå opp i en så prestisjetung, internasjonal konkurranse. Det er en synlig fornøyd Bjarne Bjerkeland i Rosberg System as som sier dette. Cartes 2012 i Paris er utstillings- og konferansestedet for alle som er opptatt av utviklingen av nye teknologibaserte sikkerhetsløsninger. – Ca 20 000 profesjonelle deltakere deltar, så for oss er dette en seier selv om vi ikke skulle vinne førsteprisen, fortsetter Bjerkeland.

En sånn PC vil ingen stjele

-Teknologien vi er nominert for heter VerjiLock. Det kommer av det gammelnorske ordet for å verge eller beskytte. Det er det løsningen gjør. Den sørger for at krypteringsnøklene ikke finnes tilgjengelig på PC-er og andre bærbare dataenheter, som er i dvalemodus eller er slått av. Dessuten er det bare eieren av PC-en som kan åpne den. Det kan imidlertid skje på avstand; eieren kan spore den opp og gjennomføre en sikker oppkobling uansett hvor PC-en måtte befinne seg, også om den er slått av, kan Bjerkeland fortelle. Han legger til: En sånn PC er det ikke attraktivt å stjele.

Rosberg System as ble etablert i 2008 og vi har allerede flere patenter, som har høstet betydelig interesse. - Selv om det fortsatt gjenstår mye arbeid, ser vi lyst på fremtiden, avslutter Bjarne Bjerkeland.

Kontaktperson Frøystein Johansen

froystein.johansen@abelia.no

+47 922 53 959