Haugnes er en mann som liker å uttrykke seg i illustrerende ordelag – både engasjert og spissformulert. Kanskje er det nettopp derfor BI-studentene har trykket ham til sitt bryst. Han brenner for en verden der vi ikke skiller mellom "vi (Norge)" og "dem (resten av verden)". – Vi må forstå helhetsbildet og at alt som skjer i verden angår oss alle, sier Haugnes.

Se hvordan Haugnes fanger studentenes oppmerksomhet med sin unike forelesningsstil

Hva betyr det for deg å lede i ukjent terreng?

- Det er egentlig den siste delen av spørsmålet som interesserer meg mest – "ukjent terreng", sier Haugnes. Ukjent terreng er mye mer enn bare en skog du aldri har gått i, eller botanisk hage på en regnværsdag. Det må være mer som uoverkommelige fjelltopper. Hver og en er nødt til å fokusere på hva det ukjente representerer for dem. Hvis du river bort alt det kjente – hva gjør du da? Det er det omstilling handler om, sier Haugnes. Du er nødt til å gjøre ting helt annerledes. Da nytter det ikke å komme trekkende med ledelsesbøkene dine fra 80-tallet. De vil du ikke få brukt til noe som helst, sier han.

Kan du trekke frem noen egenskaper du mener er særlig viktige når man skal lede i ukjent terreng?

- Dette kan fort bli en klisje, men jeg er opptatt av rollemodellbegrepet. Ofte er det stor avstand mellom hva man sier og hva man faktisk gjør. I et land som Norge, som har gått på høygir i så mange tiår, er sannsynligheten stor for at vi har glemt hva som skal til for å innstille og omstille oss til endring, sier Haugnes. Den store samfunnskaka som skal fordeles har bare vokst og vokst. Problemene som dukker opp løses ved at vi putter mer penger inn i alt, fremfor å tenke nytt og finne andre løsninger. En verden som er i kontinuerlig endring krever nye handlingsmønstre. Vi må ha perspektiv på det vi driver med, se det i en helhetlig sammenheng. Vi trenger rollemodeller som setter våre handlinger i perspektiv og som stiller spørsmål ved hvem sine egeninteresser det er vi optimaliserer.

Er det noen egenskaper du mener kan være ødeleggende i denne form for ledelse?

- Her er svaret kort og greit: JA! Det er ego. Navlebeskuende og egoistiske nordmenn og ledere. De kan bare stille seg i kø mange av dem. Noen ganger virker det som om samfunnet har hengt på seg noen skylapper. Disse må fjernes, sier Haugnes.

Du møter Tor Haugnes på Abelias årskonferanse 5. juni "Å lede i ukjent terreng". Du finner mer informasjon og påmelding til konferansen her.