Abelias Pål Eriksen startet med å ønske velkommen til premieren av Abelias møtekonsept Påfyll der ideen er å samles til en god kaffekopp, frokost og "food for thought". Denne gangen var temaet ledelse i rådgivningsfirmaer, og Gaute Engbakk fra Creuna og Morten Woldsdal fra KOMM (og inntil nylig daglig leder i Kreab Gavin Anderson) var invitert til å dele av sine erfaringer som ledere.

"Låner" talenter

- Vi låner dyktige talenter i en viktig periode av deres karriere, sier Woldsdal. Verden har forandret seg. Det er ikke lenger slik at medarbeidere har en lojalitet til bedriften. Hver enkelt har en lojalitet til seg selv, og dersom det føles riktig å starte hos konkurrenten, ja så gjør man det. Det må vi som ledere ha en forståelse for, sier Woldsdal.

I den tiden en person er ansatt er det viktig å se på hvilke faktorer som fører til gode prestasjoner og leveranser, sier Woldsdal. Jeg har erfart at det er noen grunnleggende ting som må være på plass og som motiverer personer i alle aldre som jobber i kommunikasjonsbransjen:

  • Opplevelsen av å være med på krevende prosjekter
  • Fleksibilitet
  • Løpende tilbakemeldinger på både gode og dårlige prestasjoner med begrunnelser
  • Tillit og ansvar
  • Åpenhet – så langt det lar seg gjøre
  • Premiering ved spesielle oppnåelser

Blander olje og vann

- Creuna er en bedrift som består av mennesker med svært ulik kompetanse. Kompetansen er så forskjellig at det til tider kan være vanskelig å skape en forståelse for hverandre. Min oppgave som leder blir derfor å blande olje og vann – og alle vet jo at det bare er mulig dersom man rister. I denne forbindelse betyr det å riste at det må skapes en felles forståelse av de ulike faggruppenes kunnskap og verdien de tilfører. – Vi må jo jobbe sammen, sier Engbakk.

En positiv spiral

- Hvorfor var Johan Olav Koss verdens beste skøyteløper under OL i 1994? Jeg tror mye av svaret ligger i måten han trente på, sier Engbakk. En historie forteller at Koss for hver runde han gikk på trening fikk høre en ting han gjorde feil. Treneren fant stadig vekk noe han kunne forbedre. Helt til Koss selv ga en tilbakemelding om at neste runde ville han høre hva han gjorde spesielt bra. Treneren gikk med på det, og kommenterte hva han gjorde bra. Dermed kom Koss inn i en positiv spiral, og ting som før ikke hadde vært på plass løste seg. – Dette er en filosofi jeg liker, sier Engbakk. I Creuna kartlegger vi folks styrker – og bruker de. Vi bruker ikke tid på å gjøre folk halvgode i noe de aldri vil beherske fullt ut uansett.

Engasjement

- Engasjement er viktig. Eivind Hellstrøm sa en gang: Du trenger ikke være rik, smart eller vakker så lenge du er veldig veldig engasjert! Det er en tydelig sammenheng mellom hva du leverer og hvor engasjert du er, sier Engbakk. For å få frem det rette engasjementet nevner han fire punkter som er viktig:

  • Fokuser på styrker hos dine medarbeidere
  • Ha en klar visjon og nedbrytbare mål
  • Vær autentisk som leder – vis dine feil
  • "Tough love" – blanding mellom maskulin og feminin ledelse

Neste Påfyll

7. mars arrangerer Abelia neste Påfyll. Da er det Ole Gustavsen fra arkitektkontoret Snøhetta som kommer til Tjuvholmen Sjømagasin. Mer informasjon og mulighet for påmelding kommer i Abelias arrangementskalender i begynnelsen av februar. Ved spørsmål kan du kontakte Giske Lunde.

Kontaktperson Giske Lunde

giske.lunde@abelia.no

+47 904 05 888