Fakta om Meditor:

Meditor Search AS er en leverandør av profesjonell bakgrunnssjekk. Meditor sjekker gyldigheten på opplysninger gitt av andre. Siden 2007 har Meditor hjulpet små og store bedrifter med å sjekke bakgrunnen på kandidater.

Hva er din ledelsesfilosofi?

Litt annerledes enn det som er normalt akseptert, regner jeg med.. Jeg lar mine ansatte lede seg selv til de står fast og så spør om hjelp. På den måten får de prøvd seg selv, jeg får mange kreative (og noen ikke fullt så kreative) løsninger i fanget, og alle lærer noe.

Som en bedrift som leverer en typisk QA-tjeneste, så er det klart vi må ha rammer, rutiner og faste «løyper». Kundene våre er stort sett internasjonale aktører innen olje/gass/energi eller finans, og har strenge krav til HSEQ og Compliance Management , og vi må levere iht. veldig spesifikke krav. Men utenom alt dette leder jeg minst mulig. Medarbeiderne får frihet, arbeidet blir gjort og kundene er fornøyde. Det er ikke alle typer arbeid dette passer for, men på den annen side håndplukker vi de ansatte, så vi vet hva de er i stand til før de kommer inn hos oss.

Kan du gi et eksempel på når du har lykkes?

Alle er her fortsatt, og ingen vil slutte. I alle fall ikke ennå. Dessuten er det mange gode kandidater som står på en slags «venteliste», altså mennesker vi skal ansette så snart kundemassen øker nok. I tillegg får vi ofte søknader fra folk som har lest om oss og det vi driver med. Så da regner jeg med at vi i det minste har lykkes med det å være en attraktiv arbeidsgiver.

Kan du gi et eksempel på noe du ikke fikk til?

Så klart det er masse vi ikke har fått helt til, eller som har gått litt skeis i starten. Vi er tross alt både et ungt og lite selskap uten de helt store HR-faglige ressursene eller stor administrasjon, så vi har lært mye underveis». Spesielt når vi har etablert oss i land som Spania, Singapore og Litauen, der vi er ukjent med lokale krav og regler. Det har ført til pålegg om ting som skulle ha vært gjort, og noen ganger har vi fått en «smekk» for mangler. Vi har nå fått en dedikert Legal & Compliance Manager, så da burde vi klare å unngå slikt i framtiden.

Har du et forbilde som leder?

Bjørn Kjos. En leder skal være blid og tilnærmelig, for det er bare slik medarbeidere tør å ta opp saker de brenner for, eller ting de er misfornøyd med. Det er i det minste slik han framstår i media; omgjengelig. At han kan jobben sin og er streng når han må, regner jeg med siden selskapet går så strålende som det gjør. Tja, vi vet jo ikke hvordan lederne i Norwegian UNDER ham er; kan hende det er DE som sørger for inntjeningen, mens Bjørn Kjos sørger for imaget. Og det er klart; det er lett å være blid når man tjener milliarder. Meditor er ikke der ennå.

Se Meditor sine hjemmesider

Kontaktperson Hege Guttormsen

hege.guttormsen@abelia.no

+47 943 66 094