Fakta om InCreo Interactive Creations:

Dekker kundenes behov med unike webløsninger. Tilbyr tjenester innen rådgivning, webdesign, teknlogi og utvikling og webhosting. Kontor i Trondheim, Oslo og Bodø. Startet på gutterommet til gründer Hallgrim Bjørvik for 14 år siden. Kåret til Gaselle-bedrift fem år på rad. Står bak teknologien Wondercode CMS som de nå er i ferd med å ta ut i verden.

Hva er din ledelsesfilosofi?

Som leder er jeg opptatt av at alle medarbeiderne i InCreo skal ha en klar hensikt med jobben de gjør, at de vet at de bidrar til å oppnå våre felles målsetninger og at jeg kan støtte dem i å gjøre dette. Jeg er også tilhenger av en demokratisk lederstil slik at medarbeiderne blir hørt i saker som angår dem. Som økonom er jeg selv ikke fagperson i webbransjen som InCreo opererer i, så i den sammenheng er det desto viktigere å lytte til innspill fra organisasjonen som består av 25 medarbeidere med sterk fagkompetanse innen rådgivning, design, utvikling og drift. Vi har også utviklet programvaren Wondercode som nå tilbys globalt, noe som ikke er så vanlig å gjøre i en såpass liten organisasjon. Dette skaper spennende utfordringer i å forene alles interesser og diskusjoner som jeg tror våre kunder har nytte av ved at vi i større grad kan oppnå felles målsetninger i å lykkes på nett. Vi har et kompetent styre som ser helheten, og teamlederne er fagpersoner, noe som gjør at jeg kan fokusere på gjennomføring, samhandling og struktur til daglig.

InCreo har nå lagt en klar strategi for årene fremover og da er det viktig at alle er kjent med denne og hvilken rolle de spiller i forhold til oppnåelsen av den. Jeg mener også det er viktig for meg som leder å være konsekvent i mine handlinger og kommunikasjon for å skape trygghet. Vi gjennomfører årlig medarbeiderundersøkelsen Great Place to Work for å få tilbakemelding fra medarbeiderne, og jobber strategisk med disse for å gjøre InCreo til en enda bedre arbeidsplass.

Kan du gi et eksempel på når du har lyktes?

Som ny leder i InCreo er det for tidlig å si om jeg har lyktes eller ikke, men jeg har i alle fall lyktes med å bli leder for 25 dyktige medarbeidere i et spennende selskap i sterk vekst. Jeg har folk rundt meg som er tydelige på hvor vi skal strategisk og at vi skal levere de beste webløsningene for våre kunder. InCreo er et selskap med tydelige verdier (nær, solid, ambisiøs), en åpen kultur og kundeløfte om å være rause med vår kompetanse, noe som gjenspeiles i at vi får gode og spennende webprosjekter og dermed nylig ble Gaselle-bedrift for femte året på rad.

Kan du gi et eksempel på noe du ikke fikk til?

Tidligere jobbet jeg i finansbransjen, noe som ikke passet meg og som jeg dermed ikke lyktes med. Den største feilen jeg gjorde her var nok at jeg ikke tidlig nok innså at jeg var på feil sted for så å realisere tapet og gå videre. Lærdommen av å prøve for hardt med å oppnå noe jeg ikke fikk til ble tung, men viktig. Det hender at man tar feil beslutninger, men det er hva man gjør med sine feil som avgjør hvor stor skade det volder. Å gjøre noen feil er ofte bedre enn alternativet, som er ineffektivitet og overdreven aversjon mot å mislykkes. Om man gjør sitt beste og alt i god hensikt er det ingen som kan slå ned på det som ble gjort om man lærer av feilene man gjør. Det er bare slik man kan bli flinkere i en kunnskapsbedrift med medarbeiderne som sin viktigste ressurs.

Har du et forbilde som leder?

Det finnes mange gode ledere, uten at jeg har noen jeg holder som klart forbilde. Jeg vil heller trekke frem forbilder fra idrettens verden da jeg selv har stor glede av å være ute og trene og sette meg klare målsetninger. De store kjente idrettsutøverne er selvfølgelig forbilder ved at de jobber hardt for å nå sine mål, og noen ganger når dem. Men mest imponert blir jeg over dem som bruker 3-4 ganger så lang tid som eliten og knuser egne barrierer underveis. Det er imponerende å se tøffe målsetninger bli nådd uansett nivå, så alle de som setter seg "uoppnåelige" mål og jobber hardt for å nå dem er slik sett mine forbilder.

Kontaktperson Hege Guttormsen

hege.guttormsen@abelia.no

+47 943 66 094