Fakta om EVRY:

EVRY er et av Nordens største IT-selskaper. Selskapet har 10 000 ansatte og kontorer i 50 byer i Norden, hovedsakelig i Norge og Sverige.

Hva er din ledelsesfilosofi?

Min ledelsesfilosofi er at den må være personlig og balansert. Jeg har stor tro på å balansere management og leadership. Det handler om å sette sammen et effektivt team med rett syn på performance, samtidig med at man støtter og sikrer motivasjon og engasjement hos sine medarbeidere. Når en slik balanse oppnås i et team, skapes det en veldig bra vinnerkultur.

Tydelig kommunikasjon er også svært viktig, og at man må ha et stort personlig engasjement og ansvar for å nå virksomhetens mål. Samtidig trives jeg med å ha et team som tar ansvar for sine oppgaver med de utfordringer, eierskapsfølelse, stolthet og utviklingsmuligheter som følger. Min filosofi er å gå først og guide medarbeiderne mine, fastlegge kursen for at min organisasjon skal lykkes, samtidig som mine medarbeidere får utviklet og brukt evnene sine.

Kan du gi et eksempel på når du har lykkes?

Når man gjør det umulige mulig. For mitt eget vedkommende har jeg hatt mange spennende oppgaver, og senest i ISS har jeg vært med på svært krevende oppkjøp. Ingen transaksjoner er like, og i slike prosesser oppstår det alltid uforutsette utfordringer av ulik karakter som må håndteres. Ved "close the deal" på slutten av slike prosesser, har jeg hatt en sterk følelse av å ha lykkes.

Kan du gi et eksempel på noe du ikke fikk til?

Som danske og som ny på langrennsski i Norge, greide jeg dessverre ikke å gjennomføre Vasaloppet i 2015. Dette er derfor et absolutt «must-win battle» for meg i 2016.

Har du et forbilde som leder?

Jeg har ikke et spesifikt forbilde. Men jeg har møtt flere i min karriere, som har vært gode til å dele sin kunnskap, samtidig som de har bidratt til å inspirere og føle stolthet for det de arbeider med. 

Betydningen av å bli guidet gjennom krevende situasjoner er veldig viktig, og vi har sikkert alle vært i en situasjon hvor vi har tenkt "hvordan ville min kollega eller tidligere sjef håndtert dette dilemmaet?".

Kontaktperson Hege Guttormsen

hege.guttormsen@abelia.no

+47 943 66 094