Fakta om INSPIRIA science center:

Er ett av Norges ni regionale vitensentre. Et praktbygg i Sarpsborg, langs E6 som har vunnet internasjonal prestisjepris. Vitensenteret fungerer nå mer og mer som et virkemiddel i regional utvikling i tillegg til sin store faste leveranse til alle skolene i hele Østfold og som opplevelsessenter for tusenvis av mennesker i helger og ferier

Hva er din ledelsesfilosofi?

- Gjør mer feil! Jeg mener oppriktig at Norge hadde utviklet seg raskere dersom vi hadde turt å gjøre mer feil og tåle at de rundt oss gjør feil. Fra skolen læres vi opp i å unngå feil; det «beste» blir å sitte stille og i hvert fall ikke prøve noe annerledes eller risikofylt. Skjer det feil er det revisjoner og media som hiver seg på og nåde den som kan stilles til ansvar. Jeg sier til medarbeiderne mine «Det er bedre å gjøre 10 oppgaver hvorav 2 var svake eller rett og slett dårlige, enn 2 perfekte oppgaver.» Og vi bør juble for hver ansatt som tør å si de har gjort en feil, samt klarer å forstå det selv og ikke minst lære av det. Dette er neppe en filosofi, men det dreier seg om å gi rom for det kreative, det skapende, det nye og det litt utfordrende. Og da er aksept av feil en alt for undervurdert del, mener nå jeg.

Kan du gi et eksempel på når du har lykkes?

- Jeg er på vei til å lykkes nå. INSPIRIA har vært planlagt med en økonomi som baserer seg på et relativt høyt antall betalende besøkende hvert år. Vi legger nå om driften til å være tilpasset det besøksvolumet vi har hatt siste 2 år og det som ellers er de faktiske inntektsrammene. Med å effektivisere driften kutter vi såpass med kostnader slik at vi sammen med økning på noen andre områder klarer en driftsmessig balanse med under halvparten av forventede inntekter fra besøkende. Og i tillegg øker vi besøksopplevelsen med mye nytt mot publikum kommende år, samtidig som vårt fantastiske tilbud mot skolene opprettholdes. Det er faktisk en liten bragd i seg selv og skyldes utrolig dyktige medarbeidere, et svært godt styre og ansvarsbevisste eiere som drar i samme retning.

Kan du gi et eksempel på noe du ikke fikk til?

- For noen år tilbake var jeg generalsekretær i Astma og Allergiforbundet. Jobben var å konvertere organisasjonen til en aktiv samfunnsaktør. Det klarte jeg på mange måter, men det ble en for rask vekst med for mye nytt på kort tid som gjorde at økonomien kom i ubalanse. Dette kunne fint ha latt seg fikse grunnet stor omsetning, men jeg hadde ikke klart å sikre nødvendig kompetanse og forankring hverken i styret eller blant de ansatte, slik at situasjonen kom i en veldig negativ spiral. Da er det lett å være etterpåklok å innse at jeg alltid må ha alternative løsninger i bakhånd, og godt avklarte sådanne, dersom vekststrategier ikke går som planlagt.

Har du et forbilde som leder?

Alle som viser raushet, åpenhet og evne til å delegere samtidig som de er inspirerende og også tør å ta de vanskelige avgjørelsene i tide, får pluss i margen hos meg.

Kontaktperson Hege Guttormsen

hege.guttormsen@abelia.no

+47 943 66 094