Fakta om ABC Startsiden:

ABC Startsiden AS var opprinnelig et internt NRK-prosjekt i 1996 og ble etablert som et eget selskap i 1997 med domenet startsiden.no som merkevare. Startsiden.no er i dag en av Norges mest brukte portaler/startsider. ABC Startsiden har siden 2000 vokst fra 5 ansatte til nå å bestå av 70 dedikerte og engasjerte medarbeidere. 60 stk jobber i Oslo og 10 stk ved utviklingsavdelingen i Thailand.

Hva er din ledelsesfilosofi?

La meg bruke to linjer på et kjapt historisk tilbakeblikk på min rolle i det selskapet jeg i dag leder. Jeg gikk inn i en rolle som daglig leder i Startsiden 1. august 2000. Internett lå på dette tidspunktet med brukket rygg, alle de oppblåste powerpointene som viste himmelsk vekst inn i evigheten og første bølge av visjonære historiefortellere, var borte. På dette tidspunktet var det vesentlig med kraftig kostnadskontroll, svært tydelig retning og prioriteringer samt en betydelig og dedikert arbeidsinnsats døgnet rundt av de få menneskene vi hadde i organisasjonen. Mye gründer/entreprenørånd. Herlig.

Etter få måneder ble min rolle utvidet til også å være ansvarlig redaktør, og slik sett samlet selskapet all beslutning ett sted. Frem til langt inn i 2006 bekledde jeg alle roller, fra sentralbord til prosjektleder, personalavdeling til daglig leder og redaktør. Kort og godt, det relativt godt opplyste eneveldet. Etter hvert som selskapet vokste og vi ble flere medarbeidere, økte behovet for økt profesjonalitet på alle områder, som for eksempel organisasjonsutvikling, formelle strukturer, delegering m.m.

Min ledelsesfilosofi er derfor i kontinuerlig utvikling avhengig av selskapets utvikling og posisjon, men det som alltid har fulgt meg er å ansette folk som er flinkere enn meg samt dyrke en flat struktur og at min dør alltid er åpen. Jeg er svært tilgjengelig for mine ledere og medarbeidere.

Nå jobber jeg aktivt gjennom min ledergruppe, en ledergruppe som er i kontinuerlig utvikling. Det er utrolig spennende og lærerikt. I senere tid har jeg endret syn på lederrollen. Fra å være administrerende direktør til å bli mer utviklende leder. Det meste av min tid går derfor med til å jobbe med å sette ambisjon og retning, inspirere menneskene i organisasjonen og utvikle en sunn og god prestasjonskultur. Startsiden er en suksess og det er verdt å nevne at vi har vært svært tro til den opprinnelige ideen, bygget stein på stein, vært langsiktige og tildels motstrøms. Ikke minst greide vi å beholde omsetningen under finanskrisen i 2009, og vi tror robustheten og lojaliteten fra brukere og annonsører henger sammen med at vi behandler brukerne og annonsørene på en respektfull måte.

Som person er jeg en ukuelig optimist, mye godt humør og tror det meste er mulig å få til. Glad i å tjene penger, mindre glad i å bruke dem. Stoler på folk og gir mye tillit. Misbrukes tilliten blir jeg tilsvarende skuffet. 

Kan du gi et eksempel på når du har lyktes?

Da har jeg lyst til å nevne ett konkret eksempel. I 2005 var det flere selskaper som skulle satse på søk. Schibsted satset på Sesam, Eniro på Yelo og vi satset på ABCSøk. Eniro og spesielt Schibsted satset store penger og energi på dette. Startsiden lanserte sitt søk to uker før Sesam og Yelo, og er i dag det eneste produktet som lever av de tre nevnte. Mens noen tapte store penger har vi i Startsiden over 200.000 daglige unike brukere på vårt søkeprodukt og tjener tildels svært gode penger. Faktisk hadde vi gode avtaler på plass før vi lanserte og har lever sorte tall siden dag én. Gode og dedikerte medarbeidere var suksessen den gang, som nå.

Kan du gi et eksempel på noe du ikke fikk til?

Startsiden eide i 2000/2001 en rubrikktjeneste, som i bunn og grunn tilbød noe av det samme som Finn.no. Jeg forsto ikke den gang kraften i en god rubrikktjeneste og besluttet å avslutte vårt engasjement innen rubrikk. Kan ha vært en uklok beslutning. På den annen side fikk vi gjennom den beslutningen fullt fokus på Startsiden.

Har du et forbilde som leder?

Nei, ikke noe direkte forbilde. Jeg lar meg inspirere av mange forskjellige mennesker, og tar med meg så mye jeg kan fra andre som sier og gjør det jeg oppfatter som kloke ting.

Kontaktperson Hege Guttormsen

hege.guttormsen@abelia.no

+47 943 66 094