Fakta om Norsk Test:

Utvikler, implementerer og drifter automatiserte tester for måling og sertifisering av kompetanse. Norsk Test kombinerer kjernekompetanse innen pedagogikk og informasjonsteknologi som sikrer at testene måler det de skal (validitet), gir pålitelige resultater (reliabilitet) og tilfredsstiller krav til informasjons- og driftssikkerhet.

Hva er din ledelsesfilosofi?

Jeg har vel ikke noen bestemt ledelsesfilosofi. Veien har blitt litt til etter hvert som jeg har fått lederansvar. Men jeg er veldig opptatt av å gi tillit – og samtidig følge opp. Jeg bruker å si at den farligste måten å unngå å gjøre feil på er å gjøre ingenting! Med hovedkontor for Datakortet og Norsk Test i Kirkenes må jeg bruke mye tid på reiser. Dette både for å pleie våre 400 testsentre landet rundt og for å få i gang nye prosjekter. Da er jeg helt avhengig av å ha dyktige folk i organisasjonen som klarer både å utvikle og drifte sine ansvarsområder uten at jeg er tilstede. Jeg er så heldig at jeg til sommeren har fått min tredje sønn utdannet som siv.ing. Jeg har sagt til gutta mine at de må være forberedt på å bruke minst like mye psykologi- og diplomatferdigheter som ingeniørfaglige når de kommer i jobb.

Kan du gi et eksempel på når du har lykkes?

Det jeg er mest stolt av er at vi har klart å utvikle et spennende teknologiselskap i Kirkenes som er ledende i landet innenfor vårt område. Jeg føler det som en seier hver gang vi vinner en kontrakt eller klarer å utvikle et nytt konsept i samarbeid med våre kunder og partnere. Jeg føler like stor glede når jeg ser at løsninger en av de ansatte har utviklet slår an hos kundene.

Kan du gi et eksempel på noe du ikke fikk til?

Tja, det verste var nok da vi tapte et anbud fordi vi lå 10 % for høyt på årlige driftskostnader og visste vi hadde den beste totalløsningen, uten at dette ga utslag i de fastsatte anbudskriteriene.

Har du et forbilde som leder?

En jeg ofte bruker som rollemodell er Ole Einar Bjørndalen. Han holdt på å bli disket under VM i Sør-Korea. Da media ropte «korsfest korsfest» og ville ha Bjørndalen til å klage på landslagsledelsen slik at de skulle sparkes, svarte Bjørndalen at den eneste han ville kritisere var seg selv – han kunne selv ha gjort et bedre forarbeid og sjekket løypa kvelden før! Det synes jeg er et strålende eksempel på at man bør gå i seg selv og se hva man selv kan gjøre bedre i stedet for å starte med å kritisere andre.

Kontaktperson Hege Guttormsen

hege.guttormsen@abelia.no

+47 943 66 094