Fakta om Shortcut:

Har siden 2008 fokusert på utvikling av apper for mobil og nettbrett. Shortcut kombinerer ekspertise innenfor områdene interaksjonsdesign og softwareutvikling, og har skapt en rekke apper i verdensklasse for et stort knippe av Norges største selskaper. Noen av disse er MatPrat, Nordea, Posten og Trafikanten.

Hva er din ledelsesfilosofi?

Shortcut er en bedrift med få høvdinger og mange indianere, så vi er avhengige av at alle medarbeidere er svært selvgående og leveransebevisste. Min jobb består dermed i å fjerne hindringer og gjøre mitt for at hver medarbeider skal kunne oppleve arbeidsglede og «flow». Så jeg er nok mer en tilrettelegger enn en typisk «følg-meg-leder». Jeg har en ikke-autoritær ledelsesstil, og dette mener jeg passer godt i kunnskapstunge bedrifter som Shortcut. Her kan man ikke true og kjefte seg til respekt, det er langt bedre å ha og vise en genuin interesse for og forståelse av oppgavene vi jobber med og systemene vi utvikler. Som leder mister man raskt respekten dersom man kommer med uinformerte tilbakemeldinger som «dette fikser du sikkert raskt med et par linjer kode». For å unngå slike feil bruker jeg tid på å holde meg à jour på våre kjerneteknologier. Og på ett nivå må jeg alltid melde pass, vel vitende om at jeg har medarbeidere som er langt smartere og mer kunnskapsrike enn meg selv. Så jeg ender ofte opp med å følge intuisjon, teft og magefølelse, og det har fungert strålende så langt. Antagelig fordi jeg har en livslang fascinasjon for teknologi som stammer helt tilbake til barndommen da jeg hadde dilla på å skru fra hverandre alle mulige slags apparater, alt fra vaskemaskiner til kasserte mainframe-maskiner fra NTH i Trondheim.

Kan du gi et eksempel på når du har lyktes?

Jeg har forsøkt meg som gründer tidligere også. Jeg startet Apparat AS i 2006. Apparat skulle lage en bruker- og utviklervennlig plattform for interaktive mobiltjenester. Vi lanserte bl.a. «SMS-Mamma» som gjorde det mulig å sende SMS-meldinger direkte fra MSN Messenger. Dette var på sett og vis banebrytende, da koblingen mellom messaging på internett og tradisjonell SMS ikke var særlig utforsket på den tiden. Apparat ble solgt og senere fusjonert inn i Aspiro AS, så det er jeg ganske fornøyd med.

Kan du gi et eksempel på noe du ikke fikk til?

Jeg jobbet i USA som programmerer gjennom hele dotcom-boomen på andre halvdel av nittitallet. Og i ettertid kan det virke som jeg var ganske nærsynt som ikke så hvor mye «low hanging fruit» det var rundt om kring på den tiden. I etterpåklokskapens lys virker det jo altfor opplagt at jeg burde ha startet det neste Google eller i det minste kuppet noen gyldne .com-domener. Nå er vi i en tilsvarende mobil-boom og jeg akter ikke å gjøre samme feil igjen.

Har du et forbilde som leder?

Jeg har sans for ukonvensjonelle lederskikkelser som f.eks. Buckminster Fuller. Fuller mente at små, strategiske dytt kunne lede til store og varige endringer, og at voldsomme krefter og stor makt dermed ikke var nødvendig for å gjøre verden til et bedre sted.

Kontaktperson Hege Guttormsen

hege.guttormsen@abelia.no

+47 943 66 094