Fakta om Futatsu Industries:

Futatsu Industries ble startet i 2006 og er et premiert medie- og reklamebyrå som i 2013 hadde 25 medarbeidere med 106 millioner i omsetning. Futatsu er opptatt av målbarhet, og ansetter komplementær kompetanse for å skape best mulige kommunikasjonseffekter for sine kunder. Futatsu Industries er en Gasellebedrift.

Hva er din ledelsesfilosofi?

Haha, å kalle det en "filosofi" er nok å smigre meg vel mye, men noen prinsipper tror jeg på. Den desidert viktigste er konsekvens. Det betyr at det man sier, det gjør man. Handling trumfer ord. Og ikke symbolhandling, men konsekvent handling - særlig når ingen ser deg. Konsekvens betyr videre at underleveranse får konsekvenser, akkurat som overleveranse får konsekvenser. Forutsigbarhet er derfor en annen viktig bærebjelke. Jeg er dessuten pinlig klar over at det å være fagperson eller gründer overhodet ikke er en forutsetning for å være en god leder, ofte tvert i mot, så jeg har forsøkt å kompensere gjennom litteratur samt å bruke en sommerferie på Stanford for å skaffe meg mer kunnskap og innsikt. Det er mye jeg ikke kan og jeg får ikke alltid til det jeg jobber mot, hvilket jeg daglig innrømmer. Og der har du det tredje; å ta det du og kollegene dine driver med seriøst, uten å ta deg selv for høytydelig. Jeg har dessuten lest nok Lucy Kellaway og Eva Grinde til å unngå store ord, kule management trender, flaue symbolhandlinger eller drive med klam teambuilding. 

Kan du gi et eksempel på når du har lykkes?

Når mine kolleger og våre kunder har nådd sine mål, samtidig som vi går i pluss. Dette skjer heldigvis ofte nok til at vi har vokst jevnt og trutt siden oppstarten.

Kan du gi et eksempel på noe du ikke fikk til?

Når en av de tre ovenstående punktene ikke slår inn. I større og mindre grad så skjer dette med jevne mellomrom i en bedrift. Å tro noe annet er selvbedrag. Noen ganger lærer man av feil og kan bruke denne visdommen, men veldig ofte lærer man ingenting av sine feil fordi man hele tiden har visst at man kunne gjort bedre. De fleste feil handler nemlig ikke om å satse på en storslått visjon som helt til slutt viste seg å være ugjennomførbar, men om slurv, glemsel og arroganse.

Har du et forbilde som leder?

Jeg har mange inspirasjonskilder for det jeg mener er en meningsfull ledergjerning. Faren min først og fremst. Han hadde både offisersbakgrunn og kunstnerisk utdannelse, og viste en ufravikelig tro på at jeg var best om jeg selv ville. Han bedømte meg ikke på hva jeg gjorde, men om jeg gjorde det helt - eller stykkevis. Å vite at noen tror på deg er flybensin. Utover det vil jeg si at man ofte blir bevisst på viktigheten av ledelse gjennom mangel på sådan. Bare se på Steve Ballmer, sjef for et teknologiselskap som fremdeles tjener penger, men som ikke har klart å innovere siden forrige århundre.

Jeff Bezos er interessant, fordi i USA, hvor de fleste i næringslivet ikke klarer å se bortenfor neste kvartal, har han langsiktig klart å forandre bransje etter bransje. Det er bare asiatere og deretter tyskere som klarer å ha virkelig langsiktige mål. Bezos er nok besatt, men han er undervurdert opp mot feks Steve Jobs.

Jeg blir faktisk inspirert av gode retorikere jeg ikke er så veldig enig med, for i motstand finnes det masse energi, og i samme åndedrag kan jeg jo nevne at jeg er ateist, men har lest bibelen to ganger. Den kan anbefales, særlig det gamle testamentet - og du finner den sikkert på salg eller i en hotellkommode om du er heldig. Jeg har aldri respektert ledere som ikke klarer å tydelig formulere sitt lederskap, eller som ikke opptrer forutsigbart overfor sine ansatte. Mange holder frem Churchill for hans skarpe tunge og mistenksomme intellekt, men ut av den akutte krisen var jo dette elendige lederegenskaper.

Det interessante er jo at de fleste blir ledere på en kurs eller en strategi, men sjelden klarer å skifte den kursen når omstendighetene krever det. Her er rekken av selskaper som har mislykkes lang, og disse undergangene skyldes stort sett dårlig ledelse på fastlåst kurs. Og ser vi rundt oss, så er det bare å innrømme at det er med ledelse som med alle andre ferdigheter; de fleste tror de er bedre enn det gjennomsnittet de faktisk representerer. Jeg har jobbet under ledere, og selv vært leder, i mange forskjellige land og selskaper, og må innrømme at jeg fortsatt stadig lærer noe nytt. Den viktigste inspirasjonen er allikevel dine egne medarbeidere - får du energi av dem gjør du antakeligvis noe riktig. Og der det står "du" i den forrige setningen, er det meg selv jeg mener. 

Se Futatsu Industries hjemmesider

Kontaktperson Hege Guttormsen

hege.guttormsen@abelia.no

+47 943 66 094