Vi har tatt en prat med personalsjef Lise O. Luther og forhandlingsleder Anne-Dorthe Nodland Aasen i Frelsesarmeen, og spurt: Hvem er egentlig Frelsesarmeen?

- Frelsesarmeen i Norge ble opprettet i 1888. I fjor hadde vi 125 års jubileum. I alle disse årene har vi forsøkt å være tro mot vårt oppdrag, som er å drive evangelisk og sosialt arbeid, sier Luther. På midten av 1800-tallet så William og Catherine Booth stor nød i Øst London. De ville utgjøre en forskjell for enkeltindividet, og det ble starten på Frelsesarmeen. Dette er – dessverre kan man vel si – like aktuelt i dag som den gang.

Det nærmer seg julegryte

Mange kjenner til Frelsesarmeens gode arbeid. Nå er det snart tid for å sette ut den tradisjonsrike julegryta. I over hundre år har pengene fra juleinnsamlingen hjulpet mennesker i hele landet. Slumstasjonen i Oslo og suppebussen har blitt kjærkomne møteplasser for de av oss som har det aller tøffest. I hele landet er det ulike tilbud på Frelsesarmeens korps og sosiale tiltak. Mennesker som faller utenfor samfunnets oppsatte rammer, får en mulighet til å treffe andre og føle seg verdifulle.

- Frelsesarmeen har alltid hatt en stemme i den politiske debatten, sier Nodland Aasen. Ved å være tett på der behovene er, har vi satt i gang tiltak som senere er blitt lovpålagte tiltak. I nyere tid har vi for eksempel vært en sterk pådriver for å få på plass gatehospitalet, som i dag drives med statlige midler.

Siden 2010 har Frelsesarmeen også hatt et særlig fokus på romfolk i Norge, med tilbud om akutt overnatting i kalde perioder samt tilbud om mat, klær, dusj, samtale og andakt. Nylig fikk Frelsesarmeen tildelt EU-midler for å drive forebyggende arbeid i Romania.

Her kan du lese den ferske rapporten: Rom i Tiggerstaden

Hvis dere skal trekke frem ett tiltak dere er særlig stolte av – hva vil det være?

De to kvinnene drøyer litt med å svare. – Det er umulig å trekke frem enkelttiltak, sier Luther. Den enorme bredden i det vi driver med er det god grunn til å være stolte av. Mange av våre medarbeidere går en ekstra mil hver eneste dag for å gjøre noe godt for mange. Vi opplever så mange kvalitetsmøter i hele vårt område, (red.anm.: Norge, Island og Færøyene). Det er fantastisk å oppleve at mennesker får nye og meningsfulle liv gjennom vårt arbeid.

Så hvis du spør meg igjen om hvem Frelsesarmeen egentlig er, så vil jeg svare at vi er hver enkelt medarbeider som daglig møter mennesker og er raust tilstede i folks hverdag. Det er det som er Frelsesarmeen, avslutter Luther.

Les mer om Frelsesarmeen på deres nettsider

Kontaktperson Hege Guttormsen

hege.guttormsen@abelia.no

+47 943 66 094