21. mai var hun med å hedre vinnerne av Leadership Foundations Top10 2014 i Oslo Rådhus.

- Vi har et arbeidsmarked og et næringsliv som skriker etter internasjonal kompetanse. Et globalt arbeidsmarked fordrer nemlig at vi har en global kompetanse, sier Skogen Lund.

- Iblant kan det virke som om den "voksne" delen av befolkningen kun observerer at vi blir en stadig mer globalisert verden. De snakker om globalisering som noe vi må være med på, fremfor noe vi er en del av. Spør barna dine om dette i kveld og de vil fortelle deg at de lever i en globalisert verden – ikke at de er på vei dit, sier Skogen Lund.

Styrker bedriftens konkurransekraft

Hun viser til at svært mange norske bedrifter konkurrerer i utenlandske markeder i dag. Enda flere vil gjøre det i fremtiden. - Rekruttering av flerkulturelle i Norge kan styrke norske bedrifters konkurransekraft i nettopp dette markedet, sier Skogen Lund.

- Nettopp derfor er Global Future et av NHOs aller viktigste prosjekter. Det er et talentprogram for å mobilisere innvandrere med høy utdanning til sentrale stillinger og styreverv i norsk næringsliv. Og det er et program hvor innvandrere kan gripe tak i sjansene selv, sier hun.

Mentoring – en suksessfaktor

- Gjennom Global Future ønsker vi å sikre våre bedrifter tilgang på høyt kvalifiserte medarbeidere med relevant og internasjonal kompetanse. Og prosjektet viser til svært gode resultater. Blant dem som har deltatt så langt, har to av tre hatt bevegelse i sin karriere. Det kan bety at de har fått en lederstilling, eller at de har gått fra en jobb de var overkvalifisert for, til å få en jobb som passer bedre til de kvalifikasjonene de faktisk har, sier Skogen Lund.

Hun viser til at en viktig suksessfaktor for programmet er at alle deltagerne følges av en mentor fra arbeids- og næringslivet. Blant annet fra flere av NHOs medlemsbedrifter.

- Blant årets Top10-vinnere var fire Global Future-deltakere. Og i løpet av de siste årene har 11 Global Future-deltakere blitt kåret. Dette er vi svært stolte av, sier Skogen Lund.

Top10-jubileum

Kåringen av Top 10s rollemodeller arrangeres for 10. året på rad. Bak kåringen står Leadership Foundation med grunnlegger Lisa Cooper i spissen. Cooper har over 20 års ledererfaring fra privat og offentlig sektor, og er daglig leder og gründer av Leadership Foundation, et konsulentselskap og tankesmie med fokus på mangfold og mangfoldsledelse. Hun er også kjent som leder av Democrats Abroad i Norge.

Leadership Foundation leter frem og kårer årlig ti internasjonale talenter/vinnere (fem kvinner og fem menn) som har utøvd lederskap og/ eller inntatt ledende rolle i norsk arbeids-, samfunns- og/ eller kulturliv. Prosjektet søker å vise "veien til suksess" og å bygge rollemodeller av internasjonale personer som har gjort det bra i Norge.

Saken er hentet fra NHOs nettsider.