Prisen ble delt ut for andre år på rad av International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI). Prisen anerkjenner fremragende konsulentprosjekter internasjonalt. Konsulenter og selskaper fra 50 land tilsluttet ICMCI hadde mulighet til å bli nominert.

– Vi er utrolig stolte over førsteplassen i den internasjonale kåringen. Takket være våre dyktige medarbeidere og et veldig godt samarbeid med Trafikanten, ble løsningen en suksess. Det betyr mye å få internasjonal anerkjennelse av konsulentarbeidet i dette prosjektet, sier Gaute Engbakk CEO i Creuna Norge AS.

Prosjektet som tok Creuna helt til topps, er webløsningen til trafikanten.no (nå ruter.no). Creuna har hjulpet Trafikanten med både å gjøre det enklere å reise kollektivt, og øke antall kollektivreisende i Stor-Oslo. Creuna utviklet strategi, konsept og design til trafikanten.no og senere også til de mobile plattformene.
 
– Det er veldig gledelig at Norge gjør det så godt i den internasjonale kåringen. Ikke bare vinner norske Creuna førsteplassen, Anne Grethe Solberg gir oss to norske vinnere på prispallen. Her har den norske konsulentbransjen virkelig noe å være stolte over. Det er flott at vinnerne får internasjonal anerkjennelse og oppmerksomhet for arbeidet sitt, sier Alexander Reincke Wendt, leder for IMC Norway.
 
Anne Grethe Solberg i Gender Consulting kom på en delt andreplass for sitt arbeid og program for å utvikle kvinnelige ledertalenter. Hun deler plass med more&g e-Health fra Østerrike og Square Peg International fra Storbritannia.

-Stor ære å få en slik internasjonal anerkjennelse, sier Anne Grethe Solberg. - Jeg er utrolig glad for at kjønnsbalanse og mangfold blir sett av en slik jury som er satt sammen av konsulenter fra hele verden. , sier Anne Grethe Solberg.

- Dette viser at norske konsulenter holder høy kvalitet, også sammenlignet med de beste i verden. Og at det er spesielt gledelig at et Abelia-medlem stikker av med førsteprisen i denne prestisjetunge konkurransen, sier Paul Chaffey.

Nominasjonene ble vurdert av en bredt sammensatt internasjonal jury bestående blant andre av de norske representantene Ola Furu, administrerende direktør i Capgemini i Norge, og Alexander Reinckje Wendt, leder for IMC Norway, som er ICMCIs representant i Norge.

De norske deltagerne til den internasjonale konkurransen er basert vinnerne til på Årets Konsulentpriser 2012.

Formålet med den nasjonale Konsulentprisen og den internasjonale kåringen Constantiunus International Award er, foruten å fremme konsulentbransjen generelt, å gi gode prosjekter og flinke konsulenter et internasjonalt forum som fremmer samarbeid på tvers av landegrenser. I tillegg gir det anledning til å feire og gi ellers usynlige konsulenter oppmerksomhet for godt arbeid.

Les også lederintervjuet med Gaute Engbakk