Fakta Norwegian Fashion Hub:

NFH er et samarbeidsprosjekt som inkluderer mange spennende og nye miljøer. Konsepter som UP, F5 Concept Store og HAiK har i samarbeid med NFI og Abelia, Innovasjon Norge og Oslo Kommune bidratt til et fullspekket og spennende program tilpasset behov i bransjen. Prosjekter som Flettverk, VikingGull og Designprosjekt 1814 bidrar til å samle hele verdikjeden innen design, håndverk og industri til å møtes for å etablere nye samarbeidsformer - fra råvare til merkevare. Å kunne samle nettverket rundt inspirerende aktiviteter er viktig i arbeidet med å styrke bransjen innenfra.

Derfor arrangerte Norwegian Fashion Hub konferansen Needlework and Technology tidligere i februar. Vi møter en utmattet men lykkelig Gisle Mardal, som hadde hovedansvaret for konferansen. – Det er mye som skal på plass når 1500 besøkende skal innom ulike arrangementer i løpet av tre dager, sier han. Konferansen fant sted på Design og Arkitektursenteret. – Ambisjonen er å skape en årlig samling, sier Mardal – en møteplass som retter søkelyset mot teknologi og kompetanseheving i hele bransjens verdikjede.

Her er noen tilbakemeldinger fra de som var på konferansen:

“…Norwegian Fashion Hub synes jeg er veldig positivt. Det favner om nettopp det vi trenger; seriøsitet og faglig fokus samt kvalitativt og selektert innhold. Det er her vi må starte for å få til en skikkelig moteuke. Vi må ha ballast og tyngde innenfra.”- Hege Aurelie Badendyck, moteredaktør i Costume Norge, NRK.no

“A great combination of inspiration, creativity, new innovators, real case studies, practical business help and consumer and retail insight. It also offered a refreshing combination of presentation format with workshop and discussion, making it interactiveand engaging too.”
– Lucie Greene, redaktør i LS:N Global (Future Lab)

“New Talents Showcase var et velgjennomført samarbeidsprosjekt og et friskt pust på den norske motearenaen, som får oss til å se frem til neste sesongs presentasjon.” – Lotte Shephard, stylist, Pudder Print)

“NFH var en inspirerende samling med folk som vil dra mote-Norge og verden i samme (riktig) retning. Et arrangement for bransjen som vi tror kan være et sted hvor vi sammen kan stå sterkere og nå ut til alle andre; markedet, andre bransjer og det offentlige.”
- Oda Midtlyng Klempe, partner og designer i SØLV

Du kan lese mer om konferansen på NFIs nettsider

Kontaktperson Gisle Mariani Mardal

gisle.m.mardal@abelia.no

+47 480 95 146