En mobil-app fra Fluidtime (Østerrike) vant den første internasjonale konsulentprisen som noensinne er utdelt. Appen tillater brukeren viktig informasjon om offentlig transport i Wien. Denne mobile informasjonssystemer tjenesten inkluderer en ruteplanlegger med GPS, tidsplanlegging i sanntid gjør det for brukeren å kjøpe billetter, og det gir også passasjeren informasjon om steder av interesse langs ruten.

De første internasjonale konsulentprisene “Constantinus International Award” ble utdelt på ICMCI sin Biennial Congress i Taipei den 6 oktober 2011.
Norge var godt representert i den internasjonale juryen med Øystein Mjelve, nestleder i Abelia og Alexander Reincke Wendt, President i Institute of Management Consultants Norway (IMC Norway).

'Prosjektene viser hvor viktig innovative ”consulting know-how” er for bærekraftig vekst og økonomisk fornyelse.

-De fremragende prosjektene som framlegges for Constantinus International Award viser at excellent consulting service har spilt en aktiv rolle i å forme det internasjonale økonomiske landskapet. Constantinus International Award sitt mål er å gi det beste av disse prosjektene et internasjonalt forum og understreke den høye kvaliteten på konsulent prosjekter rundt om i verden, sier Anneeta Madhok, leder av ICMCI (International Council of Management Consulting Institutes).

Utvelgelse av de beste internasjonale prosjektene

Seks land deltok med bidrag til den første internasjonale prisen (Østerrike, Kina, Ungarn, Norge, Slovenia og Taiwan). Hvert land fikk anledning til å nominere inntil tre prosjekter. Resultatet ble totalt 13 nasjonale "best practice"-prosjekter fra hele verden sendt til Constantinus International Award. Disse prosjektene ble deretter presentert for en internasjonal jury av ulike fageksperter i konsulentbransjen. Denne juryen hadde den vanskelige oppgaven med å evaluere de gode prosjektene og velge "det beste av det beste". Etter en tre ukers evalueringsperiode ble vinnere kåret.

To nominerte prosjekter fra Norge

Det er spesielt gledelig at det også var to norske prosjekter blant de nominerte.
Vinner av den norske konsulentprisen for 2011 Capgemini Norge AS sitt prosjekt ”Cloudbasert CRM-prosjekt" for NetCom var en av de nominerte. Prosjektgruppen for dette prosjektet utviklet og implementerte en ny Cloud basert CRM-løsning for Norges nest største operatør for mobil kommunikasjon.

Det andre prosjektet fra Norge ble levert av Hartmark Consulting AS. Prosjektet "Organisasjon Review - State Owned Enterprises i Sudan" ble realisert på vegne av Det Norske Oljedirektoratet. I dette prosjektet ble forvaltningen av nasjonale oljeressurser forbedret og dette er et verdifullt bidrag til en bærekraftig økonomisk og sosial utvikling i Sudan, sier Alexander Reincke Wendt, leder av IMC Norway.