Bilde fra fjorårets #studentnach. Foto: Abelia
Bilde fra fjorårets #studentnach. Foto: Abelia

Arendalsuka ble initiert i 2012 etter modell av Almedalsveckan i Sverige, og har som formål å være en uformell møteplass mellom næringsliv og politikk.  Visjonen bak uka er å være en årlig arena hvor nasjonale aktører innenfor politikk, samfunns og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og fremtid.

Abelia vil delta på viktige arrangement, samt at vi har satt sammen to egne debatter.  I denne omgang vil debattene omhandle forskning, samt hvordan vi kan skape nye eventyr for næringslivet.

Abelias arrangementer.

Tirsdag 12. august: Fremtidens forskning
Debatt med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), partileder og stortingsrepresentant Trine Skei Grande (V), leder av Stortingets Kirke, -utdannings- og forskningskomite Trond Giske (Ap), leder av Abelia, Håkon Haugli og leder i Akademikerne, Knut Aarbakke.  

Tid: 1400 – 1500
Sted: Solsiden kafe
Emneknagg for arrangementet er #fremforsk

Onsdag 13. august: Hvordan skape nye eventyr?

Til å diskutere dette har vi invitert et knippe eventyrlystne stortingspolitikere i Kristin Vinje fra Høyre, Torgeir Knag Fylkesnes fra SV, Terje Breivik fra Venstre og en representant fra AP.

Tid: 08:00 – 09:30
Sted: Thon Hotel, Arendal
Emneknagg for arrangementet er #nyeeventyr

 

Kina, innovasjon og kunnskap.

I løpet av dagene nede i Arendals skal Abelias medarbeidere delta i flere debatter som vi mener er interessante og viktige debatter for vårt budskap og for våre medlemmer. Vi oppfordrer selvfølgelig alle som ønsker til å delta.

Administrerende direktør i Abelia, Håkon Haugli vil være med å åpne NHOs stand i den politiske gaten tirsdag klokken 11.00.

Torsdag skal Håkon også delta på en debatt i regi av NITO om næringslivets forhold til Kina. Håkon vil fokusere på at forholdet mellom Kina og Norge må utvikles til å gjelde andre arenaer enn bare på handelssamarbeid.  Kina vokser på næringer innenfor teknologi og realfag og Norge må derfor fokusere på å utvide samarbeidet innenfor utdanning, innovasjon og forskning. Kom og hør Haugli på Clarion Hotel Tyholmen torsdag klokken 14.00-16.00.  

Venstre vil løfte ideer til å bli verdier, og har derfor invitert til debatt om entreprenørskap og innovasjon tirsdag 12. august klokken 12.00-13.00 på Eureka Kompetanse. Abelia er enig i visjonen og mener dette er en viktig debatt. Derfor føles det naturlig at Abelias direktør for næringspolitikk, Hilde Widerøe Wibe skal lede debatten i Arendal. Hilde vil styre ordet mellom stortingsrepresentantene Heidi Nordby Lunde fra Høyre, Venstres Terje Breivik og Knut Storberget fra Arbeiderpartiet. I tillegg vil lokale gründere fortelle om deres vei og virke. Vel møtt for en inspirerende og innovativ debatt.

I tillegg til de overnevnte arrangementene er det utrolig mye spennende som skjer i Pollen disse dagene, og Abelia skal forsøke å få med seg det meste. Fra frokostmøter om klima, innom debatt om forebyggende helse hos Akademikerne, på skolebenken i Zeroakademiet, vandrende gjennom politisk gate og kvelden avsluttes på det unge og yrende studentnachspielet til NSO og ANSA.

Skulle du eller noen i din bedrift ha lyst til å delta sammen med Abelia, eller evt. ta en kaffe med oss, ta kontakt med politisk rådgiver, Mari Berdal Djupvik, (tlf. 957 05 437) eller direktør for næringspolitikk, Hilde Widerøe Wibe (tlf. 481 31 153)

Vi gleder oss til Arendalsuka 2014!
 

Her finner du fullt program over Arendalsuka 2014.