Daniel Ras Vidal, daglig leder i Foreningen for innovasjonsselskaper i Norge, som er et bransjeforum i Abelia, sender sine gratulasjoner til vinnerne og spesielt SINTEF TTO, som vinner i kategorien årets investor og indirekte også vinner i alle kategorier, gjennom sitt bidrag til Gas Secure (Årets gründer) og Resman (Årets exit).

- Dette viser økt effektivitet gjennom TTOenes profesjonalisering av kommersialisering av forskning, sier Ras Vidal.

Prisene er bransjens egen anerkjennelse til de beste i året som gikk, innen norsk entreprenørskap og venture. “Norwegian Venture Capital Awards” for 2015 ble delt ut under et kveldsarrangement på Norwegian Investment Forum (NIF) torsdag 15. oktober. Entrepreneur of the Year er Knut Sandveen, gründer av GasSecure. Han var stolt og ydmyk da han mottok prisen; - Gassecure er en viktig del av livet mitt, og jeg ser spesielt tilbake på årene som startup med glede, sa han.

MØTEPLASS MELLOM INVESTORER OG STARTUPS

NIF er en årlig møteplass for investorer og startups. I år med flere store navn, som Sean Percival fra 500 Startups, Tatiana Issaeva fra Fluent Capital, Haakon Øverli i Dawn Capital og Henrik Müller-Hansen i Gelato Group. Temaene var: The New Venture Capital, Scaling Up! og Entrepreneurs go global, og deltakerne opplevde spennende samtaler fra scenen.

Selskapspitcher har vært og er den viktigste delen av arrangementet, og nærmere 40 selskaper fikk pitche foran investorene og deltok også i konkurransen om prisen for beste selskap.

OM JURY OG KRITERIER

Norwegian Venture Capital Awards er organisert av Norwegian Investment Forum i samarbeid med Norwegian Venture Capital & Private Equity Association (NVCA). Juryen som bestod av erfarne aktører fra bransjen: Karl-Christian Agerup, Oslotech (tidl. Northzone), Jostein Vik, Viking Venture & Board of Directors NVCA, Jørgen Blystad, Argentum og Rune Sævik, Investinor.

Alle prisene gjelder prestasjoner oppnådd i perioden 1. september 2014 til 31. august 2015.

Les mer hos Oslotech.no

Kontaktperson Daniel Ras-Vidal

daniel.ras-vidal@abelia.no

+47 404 71 869