Prisutdelingen fant sted i Gamle Logen i Oslo, og ble ledet av Hilde Widerøe Wibe. Det var drøyt 80 deltagere som feiret prisvinnerne.

Hele fire priser ble delt ut:
Årets konsulent: Tom André Heiberg
Årets konsulentselskap: Bekk Consulting
Ærespris:Trond Kristiansen, Semco
Spesielprisen Wildcard: Kenneth Winther og Mia Bergmann, Moonwalk

Årets konsulent

Tom André Heiberg ledet et prosjekt som har gjort NetComs salgsavdeling til ”Norges mest fremoverlente salgsorganisasjon”. Det var rett før sommeren i fjor at Heiberg og kollegene i Capgemini startet på prosjektet som ville gi NetCom en ny CRM-løsning, der all informasjon om salgsprosessen, kunder og kunderelasjoner skulle samles. Tom A. Heiberg sier om seg selv at han er opptatt av å gjøre andre bedre, og at han først og fremst er en dyktig lagspiller.

Salgssjef Lasse Carlsen i NetCom skryter og sier ”Jeg har jobbet med mange konsulenter i løpet av mine år i telekom-bransjen, men dette var en de beste opplevelsene jeg har hatt”. 

Årets konsulentselskap

Med utvikling av konseptet for Postens nye tjeneste ”Digipost” gikk Bekk Consulting til topps i kategorien Årets konsulentselskap. Det er en helt ny infrastruktur som gir en sikker digital postkasse der brukerne kan samle elektroniske melding er på ett sted. Ved å fokusere på høy grad av sik­kerhet, med innloggingsrutiner som i nettbanken, vil Posten kunne samle elektroniske meldinger fra brukernes bankforbindelser, Altinn, offentlig institusjoner eller andre avsendere – slik at de slipper å logge seg inn mer enn ett sted.

Bekk Consulting utviklet forretningsmodellen og har hatt oppdraget med den tekniske utviklingen og designet av det digitale brukergrensesnittet. En betaversjon av løsningen ble nylig tilgjengelig for publikum.

Æresprisen

Æresprisen ble i år tildelt Trond Kristiansen, Semco. Juryens begrunnelse er blant annet ”for en strålende karriere som bedriftsrådgiver som spenner over 30 år” og ”meget opptatt av verdiskaping, enten det er i topplinjen eller på bunnlinjen.”

Kristiansens mantra er ”Value for Money!”.  Han er kjemiker og siv.ing fra NTH og har bred erfaring fra lederstillinger, og er en ettertraktet konsulent. Jotun, Norsk Hydro, Elkem og danske Superfoss er bare noen av selskapene han har utført oppdrag hos.

Wildcard

Juryens begrunnelse for tildelingen av Wildcard-prisen er: Ikke bare er arbeids­formen nyskapende og tydelig “out of the box”, men involveringen mot det øvrige samfunn og andre parter viser en innovasjonsevne vi gjerne ser mer av.

Det er konsulentene i Moonwalk som, med sitt engasjement for å finne nye inntekstmuligheter for Røde Kors etter at de mistet store inntekter fra spilleautomater, ble kåret til årets Wildcard. Prosjektet er et ubetalt oppdrag og kalles Moonwalk RED, men verken prosjektleder Mia Bergmann eller adm.dir. Kenneth Winther vil røpe noe om hvilke forrentingskonsepter de har kommet frem til. Winther sier de bygger på prinsipper og modeller fra fremgangsrike organisasjoner og virksomheter verden over, og resultatet får vi den 10. juni under et kickoff på Opera-taket i Oslo.

Kilde: Kapital

Abelia gratulerer prisvinnerne!

Mer informasjon om juryens arbeid og vinnerne  kan du lese i dagens utgave av Kapital. (lenke til pdf-filen)

Du kan lese mer om Konsulentprisen på

Juryen, som har hatt en krevende jobb med å kåre årets vinnere, har bestått av:
Ola Furu, adm.dir. i Capgemini Norge
Per-Egill Frostmann, styremedlem i Institute of Management Consultants – Norway
Hans-Henrik Merckoll, direktør for consulting i EDB ErgoGroup
Øystein Mjelve, nestleder i Abelia
Anne Cathrine Røste, redaktør i Konsulentguiden