Globalisering, urbanisering og digitalisering endrer verden og Norge. Berit Svendsen fra Telenor og Toril Nag fra Lyse Energi minnet oss om hvor raskt det går og hvor store mulighetene er.

Svendsen kunne fra storskjerm fortelle om internett for alle, som er i ferd med å bli en menneskerettighet og påpekte at den digitale revolusjonen dreier seg om å kombinere menneskelig skaperevne med maskinenes kapasitet. - Norges fremtid ligger i velferdsteknologi konstaterte Nag fra den samme skjermen.

Ny kunnskap er også avgjørende i næringsutviklingen. Suksessen til norsk fiskeoppdrett og næringsutvikling og vekst i lokalsamfunn som Frøya og Hitra, hadde ikke vært mulig uten bidrag fra SINTEF som også var på scenen under NHOs årskonferanse.

I tillegg til å være tilstede fra storskjerm, har Abelia-medlemmet Gyro hatt ansvaret for gjennomføringen av konferansen. Intervju- og debattleder for dagen var Elisabeth Skarsbø Moen, rådgiver i PR-byrået Zynk som også er medlemmer i Abelia.

NHOs årskonferanse er en av de viktigste møteplassene for Norges næringsliv. Flere Abelia-medlemmer var tilstede også i salen. Her er et lite utvalg:

(Saken fortsetter under bildene)


Næringspolitisk direktør i Abelia, Hilde Widerøe Wibe sammen med Toril Nag i Lyse Energi


Administrerende direktør i Abelia, Håkon Haugli sammen med Hilde Tonne fra Telenor og Berit Kjøll fra Huawei


Håkon Haugli sammen med Kirsti Mehti i Europabevegelsen


Håkon Haugli sammen med Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge

Vi må gjøre ting smartere

- Vi går inn i en periode med behov for store reformer og satsinger. Gårsdagens løsninger er ikke svaret. Å møte befolkningsveksten, bygge bærekraftige byer, boliger og infrastruktur som gjør at folk får gode liv, handler om å utvikle og ta i bruk ny kunnskap, teknologi, og om innovasjon slik at vi kan gjøre ting smartere, sier administrerende direktør i Abelia, Håkon Haugli.

Som Toril Nag påpekte fra videoskjermen: Fremtidens regioner og byer må ha fokus på bærekraft. De teknologiske løsningene vi ser nå er modne for å bli tatt i bruk. - Et godt eksempel er Fergefri E39. Veien som skal strekke seg fra Kristiansand til Trondheim er et formidabelt prosjekt, og byr på en historisk mulighet til å satse offensivt på forskning og innovasjon. Det er helt avgjørende at det avsettes en definert ramme som brukes på forskning og utvikling, og disse midlene må gjøres tilgjengelig allerede i planleggingsfasen.

Les også: E39 – en vei til økt kunnskap

Finn mer informasjon og opptak på NHOs konferanseweben

Kontaktperson Hilde Widerøe Wibe

hilde.wibe@abelia.no

+47 481 31 153