A A A | Velg en av A'ene for større eller mindre skrift.
Anbefalt: Hold Crtl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Eller: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Rull med musehjulet for å forstørre eller forminske.
Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk 0 (tallet null).

[toppmeny]

Søk

Loading
OFTE SØKT PÅ:
  • forskningsinstituttenes fellesarena,
  • fagskoler

Du er her:

06.03.13Seminar om FoU og skatt

Dato Ons 06.03.2013

Tid Ons 09:00 - 11:00

Sted Næringslivets Hus, Middelthuns gate 27, Oslo

Pris Ingen Deltakeravgift

Arrangør NHO

(Illustrasjonsfoto) Foto: Hans-Otto Tangen
(Illustrasjonsfoto) Foto: Hans-Otto Tangen

NHO tar opp skattemessige rammebetingelser for bedriftenes forskning og utvikling.

Norge har hatt et særskilt skatteinsentiv for bedriftenes forskning og utvikling (SkatteFUNN) i mer enn 10 år. SkatteFUNN har vært et viktig virkemiddel for å fremme bedriftenes forskning og innovasjon. NHO er opptatt av å styrke ordningen.

I desember 2012 publiserte advokat Christian Hambro boken "FoU og skatt – Om SkatteFUNN og andre utvalgte emner". Boken er først og fremst ment som en håndbok for bedrifter og andre forskningsinstitusjoner når det gjelder skattespørsmål knyttet til forskning og utvikling. Men boken danner også et godt utgangspunkt for en diskusjon om hvor vi står når det gjelder skatteinsentiver som FoU-politisk virkemiddel. Ikke minst like før fremleggelsen av den neste stortingsmeldingen om forskning.

Seminaret åpnes av NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund. Deretter vil forsker Ådne Cappelen ved Statistisk sentralbyrå drøfte skattesystemet som FoU-politisk virkemiddel. Christian Hambro vil innlede over temaet "FoU og skatt". Seminaret avsluttes med en paneldebatt om hva vi kan vente fra politisk hold de nærmeste årene når det gjelder FoU og skatt. I debatten deltar Gunvor Eldegard fra Arbeiderpartiet, Gunnar Gundersen fra Høyre og Ketil Solvik-Olsen fra Fremskrittspartiet, alle medlemmer av Stortingets finanskomité. Paul Chaffey er ordstyrer.

Kontaktperson er tore.li@nho.no

DEL

Relaterte ressurser

Abonner på RSS Feed

Abelia  •  Middelthuns gate 27, Næringslivets Hus, NO-0368 Oslo, PB 5490 Majorstuen, NO-0305 Oslo / Tlf. +47 23 08 80 70 / E-post: post@abelia.no / Flere kontaktdetaljer