A A A | Velg en av A'ene for større eller mindre skrift.
Anbefalt: Hold Crtl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Eller: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Rull med musehjulet for å forstørre eller forminske.
Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk 0 (tallet null).

[toppmeny]

Søk

Loading
OFTE SØKT PÅ:
  • forskningsinstituttenes fellesarena,
  • fagskoler

Du er her:

15.01.15Samfunnsansvar i tjenestesektoren

Dato Tor 15.01.2015

Tid Tor 13:00 - 15:00

Sted Næringslivets hus, Majorstuen

Kontaktperson Hilde Widerøe Wibe

Hilde Widerøe Wibe

+47 481 31 153

Klimautfordringer – også en mulighet?

En forretningsmulighet også for kunnskapsbedrifter

Samfunnsansvar som fagområde er blitt godt kjent i norske virksomheter. Særlig er bedriftenes ansvar knyttet til klimautfordringene høyt på dagsorden. Hva betyr samfunnsansvar for kunnskapsbedrifter som hverken har stort miljøavtrykk eller har mange underleverandører? Mange av de globale utfordringene kan ikke løses uten næringslivets bidrag. Kan de samme utfordringene også skape muligheter for innovasjon og nye forretningsmodeller?

Våren 2014 gjennomførte Abelia en medlemsundersøkelse for å svare på disse spørsmålene. Denne undersøkelsen ble utført av forskerne Jørgensen og Pedersen ved Senter for tjenesteinnovasjon ved NHH, i samarbeid med Abelia og konsulentselskapet GoodBusiness.

Studien kartlegger eksisterende praksiser for bærekraft i kunnskapsbasert næringsliv, hvilke endringer og innovasjoner bedriftene har iverksatt for å bli mer bærekraftige, samt i hvilken grad de opplever at dette arbeidet bærer frukter - både fra et bærekrafts- og et lønnsomhetsperspektiv.

Jørgensen og Pedersen vil fortelle om resultatene fra denne studien. Vi vil også få to presentasjoner som belyser samfunnsansvar i praksis fra to nytenkende virksomheter. Deretter blir det anledning til spørsmål og diskusjon.

Richard Riekeles er direktør for samfunnsansvar og forretningsutvikling i HELP Forsikring. Deres samfunnsoppdrag er å bidra til økt rettssikkerhet ved å gjøre advokattjenester tilgjengelig for folk flest. Richard vil dele tankene bak selskapets arbeid, hvordan de engasjerer seg og hvilke muligheter og utfordringer dette gir HELP.

Marianne Sundet er leder for Simula Innovation, som er et datterselskap til forskningssenteret Simula Research Laboratory.Hun vil fortelle om Simulas arbeid med samfunnsansvar som har tatt utgangspunkt i organisasjonens unike forutsetninger og hvordan dette arbeidet har bidratt tl å løfte organisasjonen og blant annet resultert i en pris.

 

DEL

Abonner på RSS Feed

Abelia  •  Middelthuns gate 27, Næringslivets Hus, NO-0368 Oslo, PB 5490 Majorstuen, NO-0305 Oslo / Tlf. +47 23 08 80 70 / E-post: post@abelia.no / Flere kontaktdetaljer