A A A | Velg en av A'ene for større eller mindre skrift.
Anbefalt: Hold Crtl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Eller: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Rull med musehjulet for å forstørre eller forminske.
Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk 0 (tallet null).

[toppmeny]

Søk

Loading
OFTE SØKT PÅ:
  • forskningsinstituttenes fellesarena,
  • fagskoler

Du er her:

17.11.14Samarbeidskonferansen UHR og FFA 2014

Dato Man 17.11.2014

Tid Man 09:00 - 15:45

Sted Næringslivets Hus, Majorstuen

Arrangør FFA og Universitets - og høgskolerådet ( UHR )

Kontaktperson Agnes Landstad

Agnes Landstad

+47 915 46 610

Fotograf: Hans Otto Tangen
Fotograf: Hans Otto Tangen

SAKS - Rådslag om struktur i norsk forskning

Arbeidet med stortingsmelding om struktur i UH-sektoren er godt i gang. Kunnskapsdepartementet har utfordret UH-institusjonene bl.a. på hvordan de ser sin institusjon i relasjon til andre institusjoner, inklusive forskningsinstitutter. Forskningsrådet løfter fram struktur som utfordring i sin instituttstrategi. Regjeringens strategi for forsknings- og innovasjonssamarbeid med EU og Horisont 2020 peker på behov for økt samarbeid mellom sektorene. Samtidig skjer det allerede mye innen og på tvers av de to sektorene, f.eks. på Campus Ås mellom NBMU og primærnæringsinstituttene, NOVA og AFI er blitt en del av Høgskolen i Oslo og Akershus, flere regionale institutter og høgskoler er tett knyttet sammen etc. Blir det nye allianser og fusjoner i tiden framover? Hvordan kan UH-institusjonene og institiuttene samhandle bedre for å styrke kvaliteten og samfunnsnytten av norsk forskning? Hvilke prosesser knyttet til samarbeids- og integrasjonsmodeller skjer i våre naboland og hva kan vi lære av disse? 

Det blir innledninger fra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og bl.a. fra HiOA/AFI/NOVA i Oslo, fra NMBU og primærnæringsinstituttene på Ås fra NTNU og SINTEF i Trondheim, samt fra tilsvarende erfaringer i Finland, Sverige og Danmark.

Konferansen vil ledes av Kyrre Lekve, ass.direktør ved NIFU, tidligere bl.a. statssekretær i Kunnskapsdepartementet og forskningspolitisk rådgiver i Abelia.

Arrangementet vil bli streamet, og du kan følge sendingen her

Her finner du programmet i .pdf-format

DEL

Relaterte ressurser

Abonner på RSS Feed

Abelia  •  Middelthuns gate 27, Næringslivets Hus, NO-0368 Oslo, PB 5490 Majorstuen, NO-0305 Oslo / Tlf. +47 23 08 80 70 / E-post: post@abelia.no / Flere kontaktdetaljer