A A A | Velg en av A'ene for større eller mindre skrift.
Anbefalt: Hold Crtl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Eller: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Rull med musehjulet for å forstørre eller forminske.
Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk 0 (tallet null).

[toppmeny]

Søk

Loading
OFTE SØKT PÅ:
  • forskningsinstituttenes fellesarena,
  • fagskoler

Du er her:

05.12.12Kokepunktet - Samfunnsinnovasjon.

Dato Ons 05.12.2012

Tid Ons 09:00 - 11:30

Sted Litteraturhuset, Oslo. Gratis og åpent for alle

Målgruppe Næringsliv, ideelle organisasjoner, myndigheter og generelt interesserte enkeltpersoner

Arrangør Abelia

Kontaktperson Tarje Bjørgum

Tarje Bjørgum

+47 922 94 842

Vær best for verden og bli den beste i verden

De samfunnsutfordringene vi kommer i nærkontakt med skaper mest engasjement. Mennesker som av en eller annen grunn opplever ekstra utfordringer – det være seg innenfor utdanning, velferd, arbeidsliv eller helse – ser samtidig ut til å utvikle en ekstra evne til nyskaping og innovasjon. Ta for eksempel bedriften Pixellus. Gründeren har selv en sønn med Asperger syndrom, og hadde et sterkt ønske om å skape en arbeidsplass som tok hensyn til behovene denne gruppen har, samtidig som de kan levere arbeid av høy kvalitet. Og hva med hjelpepleieren som ble lei av laken som aldri passet til fødesengen. I dag er hun bedriftsleder og produserer laken skreddersydd for formålet.

Løsninger og nye ideer oppstår altså i brytningen mellom ulike mennesker og miljøer. Samfunnsinnovasjon er et kraftfullt virkemiddel og det mangler ikke samfunnsutfordringer å gå løs på. Likevel, til nå har det blitt mye prat og lite handling. Hvordan kommer vi oss videre? For å sparke i gang diskusjonen har vi invitert noen svært engasjerende folk til å sette scene.

  • Tor Haugnes, høyskolelektor på Handelshøyskolen BI. Mannen ble norgeskjendis da noen av studentene hans la ut hans utradisjonelle formidlig på Youtube. Han gløder både for samfunnsinnovasjon og det å kunne tenke utenfor boksen.

  • Thomas Berman, tidligere innovasjonrådgiver og nå grunnlegger av SoCentral, en arena for utvikling, utprøving og synliggjøring  av nye løsninger på viktige samfunnsutfordringer.

  • Christian Wig, gründer og daglig leder i Pixellus.  Christian har lang fartstid fra forretningsutvikling og IT-bransjen, og tok med seg mange av de forretningsmessige prinsippene da han med Pixellus satset på det som ofte kalles ‘sosialt entreprenørskap’.

KOKEPUNKTET er arenaen hvor vi tar pulsen på ulike endringstrender. Hva betyr de nye samfunnstrendene for oss? På Kokepunktet engasjeres du til å ta del i diskusjonen, til å se nye muligheter og bli stimulert til handling. Navnet Kokepunktet signaliserer høy temperatur men også at kunnskapsøkonomien endrer samfunnet, omtrent som når en væske endrer konsistens til noe annet når den når sitt kokepunkt. Kokepunktet er åpent for alle interesserte.

DEL

Abonner på RSS Feed

Abelia  •  Middelthuns gate 27, Næringslivets Hus, NO-0368 Oslo, PB 5490 Majorstuen, NO-0305 Oslo / Tlf. +47 23 08 80 70 / E-post: post@abelia.no / Flere kontaktdetaljer