A A A | Velg en av A'ene for større eller mindre skrift.
Anbefalt: Hold Crtl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Eller: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Rull med musehjulet for å forstørre eller forminske.
Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk 0 (tallet null).

[toppmeny]

Søk

Loading
OFTE SØKT PÅ:
  • forskningsinstituttenes fellesarena,
  • fagskoler

Du er her:

08.05.13Kokepunktet - Arbeidstid

Dato Ons 08.05.2013

Tid Ons 09:00 - 12:00

Sted Litteraturhuset, Oslo

Kontaktperson Giske Lunde

Giske Lunde

+47 904 05 888

Hva skal til for å skape muligheter for familier der både mor og far ønsker å være i arbeid? Er det mulig å være i full jobb samtidig som man håndterer familielivet på en akseptabel måte? Finnes det arbeidstidsordninger som er bedre enn dem vi har i dag?

Dette er sentrale spørsmål når perspektivmeldingen viser at det er arbeidslinja vi skal leve av i fremtiden. Hva slags samfunn er det egentlig vi ønsker oss, og er det de rette valgene for samfunnet som blir best belønnet?

Suksesshistoriene – arbeidsplassen der folk vil være.

  • Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work. Vet godt hva som er viktig for at folk ønsker å være i jobb. Hva kjennetegner de beste arbeidsplassene og hvordan gjør de det?

Lederne – hva gjør våre arbeidsplasser attraktive?

  • Tove Selnes, HR-direktør i Opera Software som er opptatt av at de ansatte skal ha en god work-life-balance. Opera har innført en interessant og noe uvanlig ordning der alle fedre i Opera over hele verden får anledning til å ta ut to ukers pappapermisjon med full lønn i forbindelse med fødsel. Dette vekker oppsikt utenfor Norges grenser.
  • Kristin Skogen Lund, Adm. Dir. i NHO. Har uttalt seg om at arbeidstid er et viktig tema for å få flere til å være i arbeid, og at det er på tide å se på en mulig oppmykning av arbeidsmiljøloven.
  • Hege Gjessing, fungerende leder i Akademikerne og president i Legeforeningen. Særlig opptatt av at arbeidsmiljølovens arbeidstidskapittel ikke møter de krav dagens kunnskapsbedrifter og kunnskapsarbeidere står overfor.

 Advokaten – lov, lurt og ikke lov

Politikerne – hva kan vi gjøre for å legge til rette?

  • Anette Trettebergstuen, Arbeiderpartiet
  • Kristin Vinje, Høyre

I samtale med Kristin Skogen Lund og Hege Gjessing. Samtalen ledes av Abelias Hilde Widerøe Wibe

 

DEL

Abonner på RSS Feed

Abelia  •  Middelthuns gate 27, Næringslivets Hus, NO-0368 Oslo, PB 5490 Majorstuen, NO-0305 Oslo / Tlf. +47 23 08 80 70 / E-post: post@abelia.no / Flere kontaktdetaljer