A A A | Velg en av A'ene for større eller mindre skrift.
Anbefalt: Hold Crtl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Eller: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Rull med musehjulet for å forstørre eller forminske.
Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk 0 (tallet null).

[toppmeny]

Søk

Loading
OFTE SØKT PÅ:
  • forskningsinstituttenes fellesarena,
  • fagskoler

Du er her:

31.05.13Innovasjon og design i.....sjømatindustrien

Dato Fre 31.05.2013

Tid Fre 09:00 - 12:00

Sted Norsk designråd - DogA

Kontaktperson Giske Lunde

Giske Lunde

+47 904 05 888

Norsk Designråd og Abelia inviterer til et temaseminar som setter søkelys på innovasjon i og verdiskaping av norsk sjømat.

Det finnes få internasjonale «premium brands» innen sjømat. Her burde Norge ha alle forutsetninger for å ta føringen. Vi har invitert foredragsholdere som har fokus på sjømat, innovasjon og design for å inspirere til nytenkning og debatt.

Norge er verdens nest største eksportør av sjømat, og eksporterer for nærmere 55 milliarder kroner årlig til alle verdenshjørner. 95 prosent av eksporten er ren råvareeksport, og store deler av verdiskapingen foregår utenfor landets grenser. Det ligger et stort potensiale for videreutvikling i sjømatindustrien. Et samarbeid med kreative næringer kan bli en viktig faktor for suksess.

Velkommen til et seminar med søkelys på et viktig næringspolitisk område for Norge. Målgruppen er aktører fra sjømatnæringen, virkemiddelapparatet, kreative miljøer og næringslivet.

Program 09.00 - 12.00

Velkommen
Paul Chaffey, adm. direktør i Abelia og Jan R. Stavik, adm.direktør i Norsk Designråd

Verdens neste matrevolusjon bør være norsk!
Christin Flinstad og Linda Rostad, grunnleggere og partnere i Hildring Norway
Kjetil Wold, kreativ leder i Anti

Hildring Norway har et overordnet mål om å øke verdien av norsk sjømat. De mener potensialet for vekst i sjømatnæringen er enormt - dersom innovasjon kommer på agendaen. De har ledet en prosjektgruppe som har utviklet et konsept som oppforderer, utfordrer og tilrettelegger for innovasjonsprosesser i sjømatnæringen.

For- og fremtid i sjømatnæringen
Lars Petter Swensen, påtroppende daglig leder for Alex Sushi
Tidligere Country Manager for Salma vil snakke om merkevarebygging og internasjonalisering av norsk sjømat.

Sjømat - setter Norge på menyen
Petter Ustad, sektoransvarlig sjømatnæring i Innovasjon Norge
Innovasjon Norge bidrar til å overføre lokale ideer til den internasjonale menyen. De prioriterer bla prosjekter som øker sjømatprodukters verdi gjennom verdikjeden, gjerne gjennom bygging av merkevare eller annen produktdifferensiering.

Satsing på design ga suksess

Bjørn Viggo Ottem, partner og grafisk designer i Tank Design
Stadig flere matprodusenter i nordnorge har innsett viktigheten av høy kvalitet og god grafisk design. Den lille bedriften Halvors tradisjonsfisk produserer høykvalitets fiskeprodukter av tørrfisk og klippfisk. Sammen med Tank i Tromsø har de oppnådd kommersiell suksess og en rekke nasjonale og internasjonale utmerkelser.

Paneldebatt
Mingling

med en liten smak av norsk sjømat

Påmelding skjer via Norsk Designråds websider

DEL

Abonner på RSS Feed

Abelia  •  Middelthuns gate 27, Næringslivets Hus, NO-0368 Oslo, PB 5490 Majorstuen, NO-0305 Oslo / Tlf. +47 23 08 80 70 / E-post: post@abelia.no / Flere kontaktdetaljer