A A A | Velg en av A'ene for større eller mindre skrift.
Anbefalt: Hold Crtl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Eller: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Rull med musehjulet for å forstørre eller forminske.
Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk 0 (tallet null).

[toppmeny]

Søk

Loading
OFTE SØKT PÅ:
  • forskningsinstituttenes fellesarena,
  • fagskoler

Du er her:

14.08.13Innovasjon og design i marin industri

Dato Ons 14.08.2013

Tid Ons 09:00 - 12:00

Sted Trondheim Spektrum, Klostergata 90

Kontaktperson Gisle Mariani Mardal

Gisle Mariani Mardal

+47 480 95 146

14. august ønsker vi velkommen til en innholdsrik formiddag der du får høre hvordan design kan være utløsende for innovasjon og verdiskaping innen norsk sjømat- og marin industri.

Det finnes få internasjonale «premium brands» innen sjømat. Her burde Norge ha alle forutsetninger for å ta føringen. Vi har invitert foredragsholdere som har fokus på sjømat, innovasjon og design for å inspirere til nytenkning og debatt.

Norge er verdens nest største eksportør av sjømat, og eksporterer for nærmere 55 milliarder kroner årlig til alle verdenshjørner. 95 prosent av eksporten er ren råvareeksport, og store deler av verdiskapingen foregår utenfor landets grenser. Det ligger et stort potensiale for videreutvikling i sjømatindustrien innen produktdifferensiering og merkevarebygging.  Et samarbeid med kreative næringer kan være en viktig faktor for suksess.

Seminaret arrangeres under Aqua Nor og er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Abelia og Norsk Designråd. Målgruppen er aktører fra sjømatnæringen, leverandørindustrien, forskningsmiljø, virkemiddelapparatet og kreative næringer.

Program

09.00 Velkommen

Jan R. Stavik, adm. direktør i Norsk Designråd

09.05 Symbolsk verdiskapning - kunnskap og kreativitet som innsatsfaktor i tradisjonelle industrier.

Gisle Mariani Mardal, prosjektleder kreative næringer i Abelia

09.15 Sjømat – setter Norge på menyen

Petter Ustad, sektoransvarlig sjømatindustri i Innovasjon Norge
Bente Syversen, strategisk designrådgiver i Innovasjon Norge

Innovasjon Norge prioriterer prosjekter som øker sjømatprodukters verdi gjennom verdikjeden, og som setter norsk sjømat på den interenasjonale menyen. Vår styrke er allsidig kompetanse på forretningsutvikling og merkevarebygging gjennom våre rådgivere i inn- og utland. Er du villig til å gå inn i en strategisk endringsprosess for å ta en posisjon i markedet er vi lutter øre.

09.45 Verdens neste matrevolusjon bør være norsk!

Christin Flinstad/Linda Rostad, grunnleggere og partnere i Hildring Norway

Hildring Norway har et overordnet mål å øke verdien av norsk sjømat. De mener potensialet for vekst i sjømatnæringen er enormt – dersom innovasjon kommer på agendaen. De har ledet en prosjektgruppe som har utviklet et konsept som oppforderer, utfordrer og tilrettelegger for innovasjonsprosesser i sjømatnæringen.

10.15 Forskning og design = innovasjon

Jan Endre Vartdal  , daglig leder i Vartdal Plastindustri
Rolf H. Sellesbakk, leder forretningsutvikling i Inventas

Etter flere års forskning sammen med matforskningsinstituttet Nofima er Vartdal Plastindustriers fiskeforpakning 'Superfresh' satt i produksjon og klar for markedet. Forpakningsmetoden som kan holde laksen fersk i inntil 20 dager ble lansert på European Seafood Exhibition, verdens største sjømatmesse i Brussel. Inventas har vært en viktig samarbeidspartner i utviklingen som er finansiert av Norges Forskningsråd, gjennom både FORNY- og MATprogrammet, Innovasjon Norge, Nofima, Vartdal Plast og to fiskeprodusenter.

10.50 Mingling med en liten smak av norsk sjømat
 

11.10 Design som drivkraft for innovasjon i sjømatindustrien

Knut Bang, rådgiver i Norsk Designråd

Norge er verdens nest største eksportør av sjømat etter Kina. Næringen representerer også en av fem satsingsområder for regjeringen i likhet med energi, maritim næring, miljøteknologi og reiseliv. Bruk av designkompetanse er et viktig verktøy for innovasjon og konkurransekraft og gjør en stor forskjell i bransjen.

Paneldebatt

Fasilitator Jan R. Stavik, adm. direktør i  Norsk Designråd.      
 

DEL

Abonner på RSS Feed

Abelia  •  Middelthuns gate 27, Næringslivets Hus, NO-0368 Oslo, PB 5490 Majorstuen, NO-0305 Oslo / Tlf. +47 23 08 80 70 / E-post: post@abelia.no / Flere kontaktdetaljer