A A A | Velg en av A'ene for større eller mindre skrift.
Anbefalt: Hold Crtl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Eller: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Rull med musehjulet for å forstørre eller forminske.
Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk 0 (tallet null).

[toppmeny]

Søk

Loading
OFTE SØKT PÅ:
 • forskningsinstituttenes fellesarena,
 • fagskoler

Du er her:

06.06.12Frøken Norge - Årskonferansen 2012

Dato Ons 06.06.2012

Tid Ons 12:00 - 18:00

Sted Quality Hotel Expo, Fornebu

Pris 1500,- eks moms (inkluderer også sommerfest med grilling fra kl 18:00)

Arrangør Abelia

Kontaktperson Giske Lunde

Giske Lunde

+47 904 05 888

Illustrasjon: Lene Jeanette Sveen

Norge må ut å gjøre seg attraktiv - og det ikke for hvem som helst!

Frøken Norge bader i olje fordi det skal være så bra for huden. Hun er annerledes enn de andre. Hun tjener flerfoldige milliarder i året. Hun har yppige fjell og dype fjorder, og hun kan skilte med velferdsordninger som få andre kan matche.

DAGENS PROGRAM:

Lunsj

Del 1 - Globalisering 3.0 – om krig og fred og sånn...

Konkurransen er tøff. Den globale arbeidsdelingen er i rask forandring. Kina, India og Brasil raser forbi et Europa som ligger nede for telling. Kunnskap og hoder flytter raskt dit betingelsene for å utvikle ny kunnskap er best. Det finnes de der ute med mye større befolkninger enn Norge. Det finnes de der ute som er solbrune hele året. Det er noen andre som er mer attraktive enn henne. Du møter:

 • Arne Jon Isachsen – Professor på Handelshøyskolen BI og en av våre fremste økonomer. Er en av de som vet mest om det som foregår i Kina og Asia akkurat nå. Hva betyr egentlig "Globalisering versjon 3.0"?
 • Amir Sasson – Som en av hjernene bak prosjektet Et kunnskapsbasert Norge vet Amir det meste om hva slags attraktivitet som blir viktig dersom Frøken Norge skal lykkes. Amir er førsteamanuensis på Handelshøyskolen BI og har oppskriften klar. 

Del 2 - Skjønnhet kommer innenfra...

Frøken Norge innser at kompetanse er den eneste måten hun kan bli attraktiv på. Kunnskap og ideer vil spres og deles på andre og flere måter enn før. Hun trenger medarbeidere med kompetanse som stadig videreutvikles. Hun må kunne tiltrekke seg de mest talentfulle kunnskapsarbeiderne – fra hele verden. Hun må utnytte den innovasjonskraften som ligger i tette relasjoner mellom kunder, leverandører og kunnskapsmiljøer. Er lille Frøken Norge villig til å gjøre det som kreves av henne? Du møter:

 • Joachim Levin – Kreativitet er den nye oljen, sier Joachim, til daglig partner og forretningsutvikler i Nye Hoder /Kloke Hoder. Tidligere grunder av webselskapet APT som i dag er en del av Try.
 • Sebastiano Lombardo – Med kreative prosesser i strategi som spesialfelt er Sebastiano leder av innovasjonsprogrammet i Norconsult. Han er også Nærings-ph.d.-kandidat.
 • Morten Andresen – Grunnlegger av selskapet Imatis, som står for banebrytende innovasjon i helsesektoren. Imatis har sine røtter i oljeindustrien, hvor de laget it-styringssystemer, men er i dag med på å revolusjonere helsesektoren.
 • Merete Hoff – Partner i Dark Arkitekter, en svært skapende virksomhet. Hun utfordrer og spør heller fem ganger for mye enn å brenne inne med noe viktig, og mener at det å åpne diskusjoner i møte med folk er særlig viktig for å kunne skape noe nytt.
 • Siri Skøien – Daglig leder i Comlight og Årets Gründerkvinne 2012. Siri har brukt 4.5 år på å utvikle sin innovasjon, en teknologi som tenner lyset når det trengs. På veien har hun skaffet seg noen erfaringer, som er vel verdt å få med seg.
 • Sigurd Grytten – Som leder av kommunikasjonshuset Burson-Marsteller lærte Sigurd seg hva et kontinuerlig lærende miljø betyr for kunnskapsbedrifter. Han vet også hva slags betydning humankapital vil få i det nye næringslivet.
 • Sveinung Skule – leder NIFU, Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning. NIFU har kartlagt hvilken betydning kompetanse har for innovasjon. Sveinung har også tanker om hva som bør ligge til grunn for en fornyet kompetansepolitikk.
 • Paul Chaffey – I tillegg til å lede Abelia er Paul selv en aktiv talsperson for kompetanse, innovasjon og fremtidens Norge. Han vil lede oss igjennom dagens samtaler.

Del 3 - Endringsvilje – å prestere i sannhetens øyeblikk

Frøken Norge må tiltrekke seg den rette typen. Hun tar en titt i speilet, retter litt på kystlinja – dette ser bra ut. Men vil det holde? Hva mer er det som må til? Vil endringene kreve noe av henne personlig? Hvordan skal hun klare å prestere i sannhetens øyeblikk? Du møter:

 • Øystein Wiik – er kjent som forfatter, operasanger og inspirator. Hvordan kan vi lære av hans kunnskap og internasjonale erfaringer slik at vi også kan prestere i sannhetens øyeblikk?

Sommerfest

Den faglige delen av konferansen avsluttes kl 18:00 og etterfølges av grilling og sommerfest! Prisen inkluderer både konferanse og sommerfest.

Overnatting

Dersom du ønsker overnatting etter sommerfesten kan hotellrom bestilles direkte av den enkelte til hotellet på telefonnr 67117000 senest 14 dager før konferansen.
Pris: 1080,-
Bookingnr: 121, Abelia (dette oppgis ved bestilling).

 

 

 

 

 

 

 

DEL

Abonner på RSS Feed

Abelia  •  Middelthuns gate 27, Næringslivets Hus, NO-0368 Oslo, PB 5490 Majorstuen, NO-0305 Oslo / Tlf. +47 23 08 80 70 / E-post: post@abelia.no / Flere kontaktdetaljer