A A A | Velg en av A'ene for større eller mindre skrift.
Anbefalt: Hold Crtl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Eller: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Rull med musehjulet for å forstørre eller forminske.
Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk 0 (tallet null).

[toppmeny]

Søk

Loading
OFTE SØKT PÅ:
  • forskningsinstituttenes fellesarena,
  • fagskoler

Du er her:

26.01.16Forum for digital sikkerhet

Dato Tir 26.01.2016

Tid Tir 08:30 - 10:30

Sted Næringslivets Hus, Møterom: Monolitten

Kontaktperson Christine Korme

Christine Korme

+ 47 918 25 519

Foto: Heidi Widerøe
Foto: Heidi Widerøe

Abelia etablerer nå et nasjonalt Forum for digital sikkerhet.

Forumet skal ha sitt første møte 26. januar fra 08.30-10.30 på Næringslivets hus, Majorstua. Bak dette initiativet står en av Abelias medlemsbedrifter, Watchcom Security Group.

Forum for digital sikkerhet er en arena for næringslivsledere i Norge som er opptatt av å skaffe seg kunnskap, innsikt og inspirasjon innenfor dette fagfeltet. Alle de inviterte bedriftene er sentrale aktører for digitaliseringen av Norge, og for utviklingen av morgendagens sikre løsninger. Forumet vil samle en rekke av de fremste teknologilederne i Sikkerhets-Norge med intensjon om å skape reell verdi for deltakerne og bidragsyterne.

Til det første møtet har vi invitert Kristine Beitland og Sofie Nystrøm som innledere. De vil gjøre rede for sin bekymring for næringslivets plass og posisjon i det videre arbeidet med tiltakene som er foreslått av Lysneutvalget. Vi tar diskusjonen om hvordan bedriftene og også organisasjoner som f.eks. Abelia, kan bidra til å være konstruktive pådrivere inn mot myndighetenes videre behandling av Lysne-utvalgets rapport og tiltak. 

Kristine Beitland, Government affairs manager, Microsoft Norge

  • Beitland har vært del av Digitalt sårbarhetsutvalg som nylig leverte sin rapport, "NOU 2015: 13 Digital sårbarhet – sikkert samfunn", til justisminister Anders Anundsen. Beitland sitter i styret til NorSIS og har blant annet ledet Nærligslivets sikkerhetsråd. Hun har også lang erfaring som jurist og leder i Politiet.

Sofie Nystrøm, CEO, CCIS – Center for Cyber and Information Security

  • Nystrøm har også vært medlem av Digitalt sårbarhetsutvalg. Hun gikk i 2015 inn som direktør for Center for Cyber and Information Security (CCIS). Nystrøm har en lang rekke lederstillinger innen teknologidrevet næringsliv bak seg, deriblant VP for Group Security i Telenor ASA, EVP Group CISO i DNB og direktør for IT-sikkerhet i Symantec for å nevne noen.

Abelia og Watchcoms tanker med å opprette forumet er å identifisere og diskutere mulige løsninger på problemstillinger eller nyvinninger av vesentlig betydning for samfunnet og næringen. Forumet skal ha fokus på hvordan sikkerhet påvirker næringsutvikling, forskning, og  fornying for å nevne noen områder. Sikkerhetsforumet skal også diskutere aktuelle politiske hendelser hvor teknologi har, eller bør ha, en rolle. Eksempler på dette kan være høringer, utredninger, nedsatte utvalg eller andre aktiviteter hvor innspill fra forumets medlemmer vil være hensiktsmessig.

DEL

Abonner på RSS Feed

Abelia  •  Middelthuns gate 27, Næringslivets Hus, NO-0368 Oslo, PB 5490 Majorstuen, NO-0305 Oslo / Tlf. +47 23 08 80 70 / E-post: post@abelia.no / Flere kontaktdetaljer