A A A | Velg en av A'ene for større eller mindre skrift.
Anbefalt: Hold Crtl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Eller: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Rull med musehjulet for å forstørre eller forminske.
Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk 0 (tallet null).

[toppmeny]

Søk

Loading
OFTE SØKT PÅ:
  • forskningsinstituttenes fellesarena,
  • fagskoler

Du er her:

17.08.15Arendalsuka: Torbjørn Røe Isaksen mottar NIFU-evaluering

Dato Man 17.08.2015

Tid Man 14:00 - 16:00

Sted Clarion Hotel Tyholmen, Arendal

Pris Ingen deltakeravgift

Arrangør FIN, Abelia og Forskningsrådet

Kontaktperson Daniel Ras-Vidal

Daniel Ras-Vidal

+47 404 71 869

Arendalsuka 2015
Arendalsuka 2015

Regjeringen ga i 2014 NIFU i oppdrag å evaluere virkemiddelapparatet for kommersialisering av offentlig finansiert forskning. Endelig er det klart for lansering av rapporten!

I en tid hvor norsk økonomi går fra særstilling til omstilling er spørsmålet om hvordan man skal øke forskningens bidrag til verdiskaping mer aktuelt enn noensinne. For å kunne treffe kunnskapsbaserte tiltak bestilte regjeringen i 2014 en evaluering av virkemiddelapparatet for kommersialisering av offentlig finansiert forskning, og NIFU ble valgt som leverandør.

Det er knyttet stor spenning til hvordan evalueringen adresserer viktige spørsmål som kapitaltilgang i tidlig fase, teknologioverføringskontorenes (TTO) rolle fremover, sterkere insentiver for vitenskapelig ansatte til å innovere og økte midler til kommersialisering i virkemiddelapparatet. I tillegg er det forventet at samhandlingen i innovasjonssystemet mellom TTOer, klynger og innovasjonsselskaper adresseres i evalueringen på en ny måte, også sett i forhold til det nødvendige bidraget fra kapitalmiljøer, universiteter, helseforetak og forskningsinstitutter for å lykkes med kommersialisering.

Lanseringen av denne viktige evalueringen er lagt til den politiske møteplassen Arendalsuka, og du møter blant annet kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Arrangører er Foreningen for Innovasjonsselskaper i Norge (FIN), Abelia og Forskningsrådet. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Her kan du følge arrangementet live

PROGRAM

14.00-14.10    Innledning ved Daniel Ras-Vidal, daglig leder, Foreningen for innovasjonsselskaper i Norge (FIN – et bransjeforum i Abelia)

14.10-14.30     Kommersialisering av forskning i praksis – et samspill mellom bedrifter og teknologioverførings-kontorer, ved Chief Scientific Officer i kreftbehandlingsselskapet BerGenBio, James Lorens og leder for Bergen Teknologioverføring, Anders Haugland

14.30-14.50    Porteføljeanalyse for de norske teknologioverføringskontorene, ved partner og forskningsleder i Menon, Leo Grünfeld

14.50-15.00    Pause

15.00-15.30    Virkemiddelapparatet for kommersialisering av forskning – status og utfordringer, ved leder av evalueringen,Olav Spilling, NIFU

15.30-16.00    Kommentarer til evalueringen ved kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, administrerende direktør i Abelia,Håkon Haugli og direktør for Forskningsrådets innovasjonsdivisjon, Anne Kjersti Fahlvik.

Senere samme dag, kl. 16-19 på Arendal Kino, arrangeres det også et Abelia-vorspiel, hvor flere FORNY-bedrifter konkurrerer i "Gründer Grand Prix"

Her kan du følge arrangementet live

DEL

Abonner på RSS Feed

Abelia  •  Middelthuns gate 27, Næringslivets Hus, NO-0368 Oslo, PB 5490 Majorstuen, NO-0305 Oslo / Tlf. +47 23 08 80 70 / E-post: post@abelia.no / Flere kontaktdetaljer