A A A | Velg en av A'ene for større eller mindre skrift.
Anbefalt: Hold Crtl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Eller: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Rull med musehjulet for å forstørre eller forminske.
Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk 0 (tallet null).

[toppmeny]

Søk

Loading
OFTE SØKT PÅ:
  • forskningsinstituttenes fellesarena,
  • fagskoler

Du er her:

07.03.12Aktuelt! - Omorganisering og nedbemanning, Oslo

Dato Ons 07.03.2012

Tid Ons 09:00 - 12:00

Sted Næringslivets Hus, Middelthuns gate 27, Oslo

Pris Ingen deltakeravgift

Kun for medlemmer

Arrangør Abelia

Kontaktperson Lillann Norseng

Lillann Norseng

+47 905 42 770

Abelia arrangerer kurs i omorganisering og nedbemanning med en utvidet Aktuelt!-samling i Oslo.

Hva er en riktig nedbemanningsprosess? Hvordan går du frem i en juridisk prosess der du er formidler av et vanskelig budskap som vil utløse reaksjoner som frustrasjon, sinne og sorg hos mottaker? Hvordan håndterer man juss og følelser på en god måte?

Bli med på en samling der juss og ivaretakelse av arbeidstaker i en omstillingsprosess er i fokus.

Innledere

I tillegg til Abelias erfarne advokater Lillann Norseng og Hege Nordgård, vil Pål Eriksen, HR direktør hos Nofima og Hilde R. Dam-Nielsen, HR direktør hos Apply Nemo innlede med sine erfaringer som utgangspunkt.

Pål Eriksen:  Vil dele sine erfaringer fra den store omstillingsprosessen Nofima var gjennom i 2011. Han har hatt særlig oppmerksomhet på å få til gode prosesser i forhold til tillitsvalgte og ansatte. – Kunnskapsarbeidere er dedikerte mennesker som ofte knytter identiteten sin til jobben og føler et eierskap til sin arbeidsplass, sier Eriksen. I de fleste tilfeller er dette en stor fordel. I omstillingsprosesser byr det på noen utfordringer det er viktig å være seg bevisst, sier han.

Hilde R. Dam-Nielsen: Hun er spesielt opptatt av de menneskelige aspektene ved omstilling. Under omstilling opplever ansatte det man kaller transisjon, som er den indre psykologiske endringsprosessen. - Dette er en type sorgreaksjon som HR leder må være oppmerksom på og håndtere på en god måte, sier Dam-Nielsen. Hilde Dam-Nielsen har en solid bakgrunn fra HR området. Hun har i de siste 12 årene jobbet som både HR sjef og som rådgiver for en rekke virksomheter i omstilling.

Se også videoen Advokattips om nedbemanning.

DEL

Abonner på RSS Feed

Abelia  •  Middelthuns gate 27, Næringslivets Hus, NO-0368 Oslo, PB 5490 Majorstuen, NO-0305 Oslo / Tlf. +47 23 08 80 70 / E-post: post@abelia.no / Flere kontaktdetaljer