A A A | Velg en av A'ene for større eller mindre skrift.
Anbefalt: Hold Crtl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Eller: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Rull med musehjulet for å forstørre eller forminske.
Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk 0 (tallet null).

[toppmeny]

Søk

Loading
OFTE SØKT PÅ:
  • forskningsinstituttenes fellesarena,
  • fagskoler

Du er her:

15.04.16Abelias årlige lønnskonferanse

Dato Fre 15.04.2016

Tid Fre 11:00 - 15:00

Sted Næringslivets Hus, Majorstuen

Pris Ingen deltakeravgift

Kun for medlemmer

Kontaktperson Ulf Knobloch Johannessen

Ulf K Johannessen

+47 951 43 274

Foto: Silje Glefjell

Bli med på en dag der lønnsoppgjøret 2016 er temaet.

På Abelias lønnskonferanse 15. april får du siste nytt om norsk og internasjonal økonomi, resultatene fra lønnsoppgjøret mellom LO og NHO, og praktiske råd om forhandlingsteknikk og lokale lønnsforhandlinger.

Du får også møte administrerende direktør Marianne Andreassen i Lånekassen, som er et av medlemmene i Produktivitetskommisjonen. Kommisjonen har kartlagt årsakene til svakere produktivitetsvekst i Norge, og kom nylig med konkrete forslag som kan styrke produktivitet og vekstevne i norsk økonomi.

Program:
10:30  Registrering og kaffe
11:00  Innledning, Håkon Haugli, adm. dir. i Abelia
11:20 Makroøkonomi. Situasjon og utsikter for 2016, Dag Aarnes, avdelingsdirektør samfunnsøkonomi og skatt, NHO
12:00 Lunsj
12:50 Fra ressursøkonomi til kunnskapsøkonomi. Produktivitetskommisjonens andre delrapport, Marianne Andreassen, medlem av kommisjonen og adm. dir. i Lånekassen
13:20  Resultater fra lønnsoppgjøret mellom LO og NHO, Svein Oppegaard, direktør NHO
13:40 Pause
14:00  Forhandlingsteknikk, Carl Rønneberg, seniorrådgiver NHO Mat og Drikke
14:40 Lokale forhandlinger, Birgit Abrahamsen, direktør Arbeidsrett, Abelia
15:00  Forfriskninger og sosialt samvær

Om foredragsholdere:
Håkon Haugli begynte som administrerende direktør i Abelia i mars 2014. Han satt på Stortinget i perioden 2009-13, og var ansatt i Gjensidige som leder for Person Oppgjør da han ble valgt. I Gjensidige hadde han flere lederstillinger, blant annet var han en periode HR-direktør i datterselskapet Gjensidige Pensjon og Sparing. Håkon har også vært "hodejeger" i ISCO Group og jobbet i konsulentselskapet McKinsey & Co. Han er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo.

Dag Aarnes er samfunnsøkonom og begynte i NHO i 2009. Fra 2012 har han vært leder for avdeling for samfunnsøkonomi og skatt. Denne avdelingen gjør NHOs kvartalsundersøkelse og utarbeider kvartalsrapporten Økonomisk Overblikk. Dag har mangeårig erfaring fra Finansdepartementets Økonomiavdeling og senere fra konsulentbransjen med utredningsoppgaver innenfor økonomi og offentlig finansforvaltning.

Marianne Andreassen er utdannet cand. oecon fra UiO og har bakgrunn som politisk rådgiver, flere perioder som statssekretær i bla. Finansdepartementet, leder av Statsbudsjettutvalget, konserndirektør i Sparebank1 Gruppen, og direktør for Senter for statlig økonomistyring (SSØ). Hun har hatt en rekke styreverv.

Svein Oppegaard har tidligere vært personal- og organisasjonsdirektør i SAS Scandinavian Airlines Norge, og har hatt flere lederposisjoner i SAS-gruppen. Han har lang erfaring fra NHO, gjennom stillinger i NHO sentralt, som regiondirektør og som tidligere medlem av NHOs styre. Oppegaard har også jobbet som jurist og dommerfullmektig og er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo.

Carl Rønneberg er jurist og var til våren 2015 direktør med ansvar for forhandlinger og kompetanse i NHO Mat og Drikke. Han har jobbet med forhandlinger siden avsluttet studie i 1978. Fra juni i fjor har han hatt permisjon for å jobbe som prosjektdirektør i NHO og prosjekt Yrkesfag 2020.

Birgit Abrahamsen er advokat og direktør for arbeidsrettavdelingen i Abelia. Hun ble ansatt i Kunnskapsbedriftenes landsforening i 1999 og har jobbet for Abelia siden etableringen i 2001. Før det var hun faglig leder i Luftfartens Funksjonærforening. Hun har lang erfaring med forhandling av tariffavtaler og særavtaler.

Med forbehold om endringer.

DEL

Abonner på RSS Feed

Abelia  •  Middelthuns gate 27, Næringslivets Hus, NO-0368 Oslo, PB 5490 Majorstuen, NO-0305 Oslo / Tlf. +47 23 08 80 70 / E-post: post@abelia.no / Flere kontaktdetaljer