A A A | Velg en av A'ene for større eller mindre skrift.
Anbefalt: Hold Crtl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Eller: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Rull med musehjulet for å forstørre eller forminske.
Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk 0 (tallet null).

[toppmeny]

Søk

Loading
OFTE SØKT PÅ:
  • forskningsinstituttenes fellesarena,
  • fagskoler

Du er her:

22.04.15Abelias årlige lønnskonferanse

Dato Ons 22.04.2015

Tid Ons 11:00 - 16:00

Sted Næringslivets Hus, Majorstuen

Pris Ingen deltakeravgift

Kun for medlemmer

Kontaktperson Hege Nordgård

Hege Nordgård

+47 976 55 588

Foto: Silje Glefjell
Foto: Silje Glefjell

Bli med på en dag der lønnsoppgjøret 2015 er temaet.

Du får blant annet en gjennomgang av hva som skjer i norsk og internasjonal økonomi, resultatene fra lønnsoppgjøret mellom LO og NHO, etikk og forhandlinger, individuell lønnsfastsettelse og bonus, og nyttige tips til de lokale lønnsforhandlingene.

Les også: Ikke lenger grunnlag for særnorske lønnstillegg

Du møter:

Harald Magnus Andreassen - kåret til beste analytiker i 2014 av Finansavisen. Han er sjeføkonom i Swedbank og arbeider med norsk og internasjonal økonomi, renter, valuta og aksjer. Han har i  en årrekke vært kåret til beste makroøkonomen i finansbransjen, er en populær foredragsholder og er mye brukt av media. Andreassen var i januar 2015 i dialogmøte hos finansminister Siv Jensen. De drøftet hvilke utfordringer og muligheter norsk økonomi står overfor i lys av det kraftige fallet i oljeprisen.

Les også: - Ville vesten blir ikke som før

Kristin Skogen Lund. Skogen Lund er administrerende direktør i NHO. Hennes karriere har gjort henne til en sentral person i norsk næringsliv. Hun har blant annet vært administrerende direktør i Aftenposten og konserndirektør i Telenor. Som leder av mellomoppgjøret 2015, har hun førstehåndskunnskap om årets resultater.

Einar Øverenget. Øverenget er en av Norges fremste foredragsholdere innen temaer som etikk- og verdispørsmål, menneskesyn og selvforståelse. Han har en dr.grad i filosofi og lang forelesningserfaring fra norske og amerikanske universiteter. Med mer enn ti års erfaring som foredragsholder foreleser Einar Øverenget med stor tyngde omkring spørsmål knyttet til etikk, moral og filosofi, men uten å bruke akademisk sjargong. I stedet bruker han alt fra klassiske filosofiske argumenter til popkulturreferanser og observasjoner fra hverdagen for å bygge opp sitt resonnement. Øverenget var en av de sakkyndige vitnene i rettssaken mot Anders Behring Breivik.

Les også: Taktikk eller etikk?

Mona Haug Medhus. Medhus er seniorrådgiver i NHO og jobber med spørsmål knyttet til lønn- og bonussystemer i norske bedrifter. Hun har mange års erfaring fra fagforening, (det som i dag heter Negotia), før hun kom til NHO. Medhus har en mastergrad i strategi- og kompetanseledelse med masteravhandling om medarbeideres opplevelse av begrunnelsen for de lønnstilleggene han eller hun får har noen betydning. Medhus har samarbeidet med ledere og tillitsvalgte i mange NHO-bedrifter om utvikling av lønnssystemer.

Lasse Lund. Lund er HR-direktør i Institutt for energiteknikk (IFE), som er et forskningsinstitutt med ca 600 ansatte og en omsetning på ca 950 MNOK. Han har vært ansatt ved IFE siden 1999 og har ansvaret for alle deler av HR-funksjonen, herunder lønnsforhandlinger. Lasse Lund har erfaringer med lønnsforhandlinger både på sentralt og lokalt nivå.

Birgit Abrahamsen. Abrahamsen er advokat og direktør for arbeidsrettavdelingen i Abelia. Hun ble ansatt i Kunnskapsbedriftenes landsforening i 1999 og har jobbet for Abelia siden etableringen i 2001. Før det var hun faglig leder i Luftfartens Funksjonærforening

Håkon Haugli. Haugli begynte som administrerende direktør i Abelia i mars 2014. Han satt på Stortinget i perioden 2009-13, og var ansatt i Gjensidige som leder for Person Oppgjør da han ble valgt. I Gjensidige hadde han flere lederstillinger, blant annet var han en periode HR-direktør i datterselskapet Gjensidige Pensjon og Sparing. Håkon har også vært "hodejeger" i ISCO Group og jobbet i konsulentselskapet McKinsey & Co. Han er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo.

Program:

1030: Registrering og kaffe

1100: Innledning
Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia

1120: Økonomiske utsikter for 2015
Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i Swebank

1155: Pause

1215: Lønnsoppgjøret 2015 og aktuelle arbeidsgiverpolitiske utfordringer
Kort historisk innledning ved Oskar Rønbeck, advokat og forhandler i NHO

Samtale mellom Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO og Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia
Ordstyrer: Hilde Widerøe Wibe, næringspolitisk leder i Abelia

1300: Lunsj

1345: Lokale forhandlinger
Birgit Abrahamsen, advokat at og leder for arbeidsrett i Abelia og
Lasse Lund, HR-direktør ved Institutt for energiteknikk (IFE)

1415: Lønnssystem, individuell lønnsfastsettelse og bonus
Mona Haug Medhus, seniorrådgiver i NHO

1445: Pause

1505: Etiske dilemmaer i forhandlinger og arbeidslivet
Einar Øverenget, filosof, forfatter og anerkjent foredragsholder

1600: Sosialt samvær

Med forbehold om endringer.

Er du ny i forhandlerrollen?
Bli med på vårt 3-timers skrætsjkurs i lokale lønnsforhandlinger 10. april

DEL

Abonner på RSS Feed

Abelia  •  Middelthuns gate 27, Næringslivets Hus, NO-0368 Oslo, PB 5490 Majorstuen, NO-0305 Oslo / Tlf. +47 23 08 80 70 / E-post: post@abelia.no / Flere kontaktdetaljer