A A A | Velg en av A'ene for større eller mindre skrift.
Anbefalt: Hold Crtl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Eller: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Rull med musehjulet for å forstørre eller forminske.
Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk 0 (tallet null).

[toppmeny]

Søk

Loading
OFTE SØKT PÅ:
  • forskningsinstituttenes fellesarena,
  • fagskoler

Du er her:

https://www.google.no/maps/place/N%C3%A6ringslivets+Hovedorganisasjon+-+NHO/@59.9287752,10.706097,17z/data=!4m2!3m1!1s0x46416dc517022c57:0xf8d64bf5b051a217!5m1!1e4

10.12.15Abelia diskuterer Norge i delingsøkonomien

Dato Tor 10.12.2015

Tid Tor 08:30 - 10:30

Sted Næringslivets hus, Majorstuen

Kontaktperson Mari Berdal Djupvik

Mari Berdal Djupvik

+ 47 957 05 437

Nettverk

Rundebord - møter om delingsøkonomi

 

Abelia inviterer til tre rundebord-møter om delingsøkonomi med eksperter og utvalgte medlemsbedrifter. På det første av tre møter innleder professor Tor W. Andreassen fra Norges Handelshøyskole og administrerende direktør Even Heggernes fra Nabobil.no. 

Rundebord-møte 1:

Hva er delingsøkonomi og hvordan påvirker den det nye arbeidslivet?

Formålet med Abelias rundebord-møter er å få en dypere forståelse av utfordringer og muligheter ved fremveksten av delingsøkonomien. Norge kan ta en ledende rolle i delingsøkonomien, og derfor bør vi legge aktivt til rette for innovative løsninger og nye forretningsmodeller. Med god regulering kan vi balansere hensyn for både næringsliv og samfunn. 

På stadig flere områder blir etablerte næringer utfordret av nye aktører med nye forretningsmodeller. Drosje- og bilutleienæringen utfordres av Uber, Nabobil.no og andre tjenester som tilbyr ulike former for transportløsninger. Reiselivsnæringen utfordres av Airbnb, Love Home Swap og lignende overnattingstjenester.

Myndighetene har en stor utfordring i hvordan disse nye næringene skal reguleres. Mange ønsker tiltak som beskytter eksisterende næringer, men det er ikke gitt at dette er samfunnsøkonomisk lønnsomt – eller i det hele tatt gjennomførbart. Nye forretningsmodeller kan bety at eksisterende bransjer får endrede betingelser og økt konkurranse. Dermed kan vi komme i en situasjon hvor regulering av nye aktører i praksis gir en deregulering av eksisterende næringer. Ønsker vi det? Og hvordan møter vi en slik endring?

Relasjonen mellom partene i arbeidslivet vil også bli utfordret når privatpersoner tilbyr tjenester til hverandre. Er man arbeidstaker og arbeidsgiver i tradisjonell forstand når man ikke har noen formell tilknytning til andre enn hverandre. Blir det en ny standard der man betaler feriepenger av egen lomme?

I tillegg skaper delingsøkonomien nye muligheter for velferdsstaten. Fleksibiliteten og den lave inngangsterskelen ved delingsøkonomien kan gi muligheter for de som står utenfor arbeidslivet, slik at de med enkle grep kan få en fot innenfor. Det vil også utfordre våre trygde- og velferdssystemer.

Abelias serie med rundebord-møter:

10. desember: Hva er delingsøkonomi og hvordan påvirker den det nye arbeidslivet?

12. januar: Hvordan påvirker delingsøkonomien våre skatte- og velferdssystemer?

9. februar: Hvordan skal forbrukerne forholde seg til delingsøkonomien?

 

DEL

Abonner på RSS Feed

Abelia  •  Middelthuns gate 27, Næringslivets Hus, NO-0368 Oslo, PB 5490 Majorstuen, NO-0305 Oslo / Tlf. +47 23 08 80 70 / E-post: post@abelia.no / Flere kontaktdetaljer