Hos oss kan funksjonshemmede delta i produksjon av design og kunst av høyeste kvalitet. Våre produkter er synlige i det offentlige rom, på catwalken, og hos Norway Design, sier daglig leder Trine Dreyer hos Aurora Verksted på Høvik.

Vårt mål er at vår virksomhet skal tette noen av hullene i velferdssamfunnet. I vårt prosjekt studio Aurora jobbes det blant annet med NAV-tiltak og uføretrygdedes tilbud i kommunal sektor. Vi skal sikre absolutt individuelle avtaler og bidra til tilbud til dem som ikke passer inn andre steder, sier Dreyer.

Gjennom årene har mange hundre årsverk og utallige malerier, porselensgjenstander, sølvsmykker, silkesjal, luer og kåper blitt til. Bedriften er viktig innkjøper av varer fra 3 prosjekter i 3 land, der de også har utviklet design. Økonomisk veldig viktig for dem, og av økende viktighet for vårt salg. I "3.verden" har funksjonshemmede og andre med yrkeshemming enda vanskeligere kår enn her. Vår hovedsamarbeidspartner som økonomisk bidragsyter er Bærum kommune i tillegg til ulike deler av NAV, Oslo kommune ved enkelte bydeler og Asker kommune, sier Dreyer.

Årets sosiale entreprenør mottar en halv million kroner

På velFERDkonferansen den 3. mai kåres Årets sosiale entreprenør 2011. Vinneren får 500 000 kroner til videreutvikling av sitt konsept. Andre og tredjeplassen vil motta 100 000 kroner hver. Ferd vil motivere flere til å bli sosiale entreprenører og ønsker med prisen å løfte frem og støtte de som allerede er i gang, sier Katinka Greve Leiner, direktør for Ferd Sosiale Entreprenører.

- Norge er et rikt samfunn med et velutviklet velferdssystem. Likevel ser vi flere felt som trenger innovativ tenkning og nye metoder for at utfordringer skal kunne løses. Rusmisbruk, kriminalitet, psykisk sykdom, fattigdom, manglende integrering og manglende mulighet til å utvikle sine evner, er noen av de områdene en sosial entreprenør kan gå løs på og bidra med bedre resultater. En sosial entreprenør vet hvor viktig det er å ha fokus på økonomi og god forretningsskikk i tillegg til et stort sosialt engasjement. Dette ser vi i stort monn hos Aurora, som er plukket ut som en av seks nominerte blant 60 søkere.

Paul Chaffey har skrevet flere innlegg om sosialt entreprenørskap på sin blogg. Han skriver blant annet dette:

Noe av problemet i Norge i dag er at vi mangler de finansielle mekanismene for å stimulere mer sosialt entreprenørskap, slik det er kommet på plass i UK og under Obama i USA. Det er synd, for vi kunne gjort mye mer, og har jo verken avskaffet fattigdom eller stanset frafallet i videregående skole foreløpig. Derfor er det heller ingen grunn til at vi skal slutte å lete etter bedre modeller for å løse disse utfordringene eller ha et lavere ambisjonsnivå enn andre når det gjelder sosial innovasjon.

Kontaktperson Hege Guttormsen

hege.guttormsen@abelia.no

+47 943 66 094

Kontaktperson Tarje Bjørgum

tarje.bjorgum@abelia.no

+47 922 94 842