Undersøkelsen er gjennomført av Ungt Entreprenørskap i samarbeid med Nordea. Undersøkelsen er sendt til alle elever som har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. 51 prosent av respondentene sier de ser for seg at de kommer til å starte bedrift en eller annen gang, enten alene eller i samarbeid med andre. 56 prosent har svart at «Arbeid med Ungdomsbedrift har ført til at jeg vet mer om hva jeg er god til».

– Entreprenørskap handler om å se muligheter - i seg selv og rundt seg - og gjøre noe med dem. Undersøkelsen viser tydelig at elever som driver Ungdomsbedrift ser flere muligheter for fremtiden sin. De har fått en praktisk erfaring med at det går an å lykkes om man står på. De som har kommet så langt som til NM, har også fått oppleve mestringsglede og smak av suksess, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap. Slungård understreker at elevenes erfaringer og innsikt vil komme både dem selv og samfunnet til gode gjennom økt verdiskaping.

Torsdag 5. og fredag 6. mai deltar 400 unge gründere på det som karakteriseres som «Norges mest kreative, energiske og nyskapende mesterskap». Ungdomsbedriftene som har nådd frem til NM har kvalifisert seg gjennom fylkesvise konkurranser, og de har alle blitt kåret til de beste i sine fylker.

NM arrangeres på Norges Varemesse, Lillestrøm. Ungdomsbedriftene konkurrere i 17 ulike kategorier. Vinneren av den aller gjeveste prisen, Beste Ungdomsbedrift 2011, skal representere Norge på EM i Oslo i august. Program, oversikt over juryer, konkurranser og annen praktisk informasjon ligger på Ungt Entreprenørskaps offisielle NM-side på web.

Det er 12.000 elever i videregående skole som hvert år driver Ungdomsbedrift. Elevene starter, driver og avvikler en egen virksomhet med lærer og mentor fra arbeids- og næringsliv som veiledere. Bedriftene registreres i Brønnøysundregistrene og avvikles når skoleåret er over.

Kontaktperson Hege Guttormsen

hege.guttormsen@abelia.no

+47 943 66 094