I anledning Forskningsparkens 30-årsjubileum og FORNYs 20-årsjubileum inviterer Abelia sammen med Oslotech, Norges Forskningsråd og Foreningen for Innovasjonsselskaper i Norge (FIN) til Kommersialiseringskonferansen 2015.

Norsk forskning holder høy kvalitet. Stadig flere ideer blir realisert og utviklet til suksessfulle virksomheter. Allikevel har vi mer å gå på, og det ligger et uforløst potensial for verdiskapning i kommersialisering av forskning. Kommersialiseringskonferansen 2015 markerer startskuddet på en samlet satsing for økt kommersialisering og verdiskaping i Norge. Derfor inviterer vi noen av de beste på området, og sparker med det i gang arbeidet med konkrete forslag til hvordan Norge skal øke innovasjonsevnen.

programmet står blant annet innlegg fra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, leder av Produktivitetskommisjonen Jørn Rattsø og rektor på UiO, Ole Petter Ottersen. Internasjonale kapasiteter som Steve Blank, Olle Stenberg og Linnea Lindau fra Chalmers i Gøteborg samt Steve Chambers vil stå på scenen og dele av sine globale erfaringer i løpet av dagen. I tillegg vil det være flere spennende diskusjoner om hva som skal til for å øke norsk innovasjonsevne.

Daglig leder i FIN, Daniel Ras-Vidal, ser ekstra frem til et spesielt innlegg. – For første gang kan FIN presentere en årsrapport fra teknologioverføringskontorene (TTO) som dokumenterer den samfunnsøkonomiske betydningen av deres virksomhet. Menon har lagd rapporten, og skal presentere funnene på konferansen, forteller han.

Rapporten viser at det er et økt trykk på kommersialisering av forskning i Norge og at resultatene er spesielt gode den siste to-årsperioden. - I år har vi allerede sett to store salg av TTO-bedrifter, Resman til 1 milliard og Gas Secure til 500 millioner, begge fra SINTEF TTO, samt en børsnotering på 1,3 milliarder for Nordic Nanovector, fra Inven2. Økt interesse fra private investorer viser at kvaliteten i selskapene som kommer fra TTOene øker i takt med kvantiteten, avslutter Ras-Vidal.

Konferansen er fulltegnet, men ønsker du likevel å få med deg det spennende innholdet kan du følge med på livestream her. Delta gjerne i debatten på sosiale medier under emneknaggen #komkonf2015.

Mer informasjon om konferansen finner du her.

Les også Håkon Hauglis innlegg "Norge sløser med gode ideer" og "Skomaker, tenk innovasjon!"

Les Karl Christian Agerups innlegg "Kan forskningen redde oss?"

Kontaktperson Daniel Ras-Vidal

daniel.ras-vidal@abelia.no

+47 404 71 869