Se videointervjuet med Høyres Henrik Asheim fra KUF-komiteen for å høre mer om hans inntrykk etter besøket og hva politikerne kan gjøre for å forbedre klimaet for nyskaping i Norge.

Første del av besøket trakk de lange linjene fra etableringen av IFE etter krigen og frem til de mange anvendelsene datidens kunnskapssatsing har medført. Blant annet er IFEs verdensledende nukleære kompetanse en forutsetning for produksjonen av Algetas kreftmedisin Xofigo, samt tracerteknologien til spin-offselskapet Restrack, som ble presentert av adm. dir. Øyvind Dugstad.

Turen gikk videre til innovasjonsselskapet Kjeller Innovasjon, hvor forskningsinstituttet NILUs leder Kari Nygaard presenterte sine innovasjonsaktiviteter, deriblant spin-offselskapet Nicarnica Aviation AS, som løser problemet med askefaste fly ved vulkanutbrudd.

Deretter presenterte Mariann Ødegård, som er adm. dir. i Kjeller Innovasjon og fungerende styreleder i FIN, sin visjon for et norsk innovasjonssystem i verdensklasse, basert på forskning og ledende forretningsutviklingskompetanse. For å understreke behovet for kompetent kapital, innledet Dag Terje Rian fra tidligfasefondet Norsk Innovasjonskapital, om deres investeringsmodell, som bygger på tett samarbeid med innovasjonsselskaper i Oslo-området, Bergen og Trondheim.

Politikerne ga uttrykk for at besøket på Kjeller var nyttig og et reelt innblikk i verdikjeden fra idé til produkt.

Kontaktperson Daniel Ras-Vidal

daniel.ras-vidal@abelia.no

+47 404 71 869