Det sier Daniel Ras-Vidal som er innovasjonspolitisk rådgiver i Abelia og daglig leder for Foreningen for innovasjonsselskaper i Norge (FIN).

Onsdag 27. januar står han på scenen i Folketeatret med blant annet Apple-gründer Steve Wozniak og næringsminister Monica Mæland når Aftenposten inviterer til konferansen "Teknologi og fremtidens arbeidsmarked".

- Det har bare gått ni år siden Apple lanserte iPhone. Smarttelefonen har ført til en smygende revolusjon i arbeidslivet, næringslivet og livet generelt. Et uttrykk for dette er debatten om delingsøkonomien, en debatt vi aldri hadde fått om ikke de fleste av oss hadde smarttelefon i lommen, sier Ras-Vidal. Han skal holde innlegg om ”Jobber etter Jobs” på konferansen.

Aftenpostens sjefredaktør og administrerende direktør Espen Egil Hansen lover at noen av verdens smarteste hoder vil forklare hvilke krefter vi har å hanskes med, på hvilke måter automatisering, digitalisering og nye økonomiske strukturer endrer vilkårene for næringslivet.

- Nasjonale og internasjonale toppnavn fra politikk, næringsliv, organisasjoner vil konfronteres med utfordringene og mulighetene teknologien bringer med seg, sier Hansen.

- I løpet av de neste årene vil stadig nye bransjer og sektorer bli truffet av disruptive krefter. Vi blir tvunget til å konkurrere på helt nye premisser. Spillereglene endres. For enkeltmennesker, bedrifter og nasjoner. Vi får nye vinnere – og nye tapere. Hva skjer? Hvorfor skjer det? Og hvordan skal vi forholde oss til det? spør han.

Den lange listen med imponerende foredragsholdere rommer blant annet Anna Felländer i Swedbank, Don Tapscott i Tapscott Group, Kathrine Myhre i Oslo Medtech, Carl Endresen i Uber, Johan Brand i Kahoot!, og Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge. Aftenposten stiller selv med sjefredaktør Espen Egil Hansen, politisk redaktør Trine Eilertsen og kommentator Joacim Lund.

Program og påmelding til Aftenpostens konferanse "Teknologi og fremtidens arbeidsmarked"

Kontaktperson Daniel Ras-Vidal

daniel.ras-vidal@abelia.no

+47 404 71 869