Oslolounge arrangerte paneldebatt med Kahoot, Unacast, Appear.in og Opera Software
Oslolounge arrangerte paneldebatt med Kahoot, Unacast, Appear.in og Opera Software

Fakta

SXSW - SOUTH BY SOUTHWEST INTERACTIVE:

- Verdens største teknologikonferanse som arrangeres årlig i Austin.
- Rundt 35.000 deltakere og 1000 foredrag og paneler.
- Fokus på innovasjon, trender og etikk innen kultur, medier og teknologi.
- Blant årets temaer er helseteknologi, overvåkning, medienes fremtid, kunstig intelligens, tingenes internett og romfart.

Abelia er til stede på South By Southwest (SXSW) 2015 i den amerikanske delstaten Texas. Hvert år samles folk fra hele verden i byen Austin for å feire kreativitet og for å la seg inspirere til å skape nye innovative teknologiske løsninger.

Over fem dager er det 800 ulike sesjoner som omfatter hele bredden av digitale innovasjoner, og denne uken er byen et fluepapir på innovative og kreative mennesker. Den første delen av festivalen er viet digital utvikling, mens den siste handler om film og musikk.

Det faglige programmet på SXSW holder et utrolig høyt nivå og leverer mange spennende foredrag og vinkler. Det er mye på utvikling av roboter, og temaer som helse og smarte grønne løsninger har egne parallellspor under hele konferansen.

Temaene spenner fra hvordan man skal løse klimakrisen til sesjoner med titler som "Hvordan teknologi forandrer kvinnelig skjønnhet”, ”Hvordan wearables vil påvirke din sosiale aura" og ”Vil den menneskelige hjerne bli overbelastet av innovasjoner?”.

Byen Austin er kjent for sin startup-kultur som tiltrekker seg talenter og kreative mennesker. Det har vekket interesse også i Norge, og i helga var Oslos byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke på besøk for å underskrive en samarbeidsavtale med sin nye vennskapsby. Byene har mye til felles. Austin er den raskest voksende byen i USA, mens Oslo er den raskest voksende byen i Europa. Begge ønsker å tiltrekke seg talenter og bli ledende på kreativ næringsutvikling, teknologi og kommersialisering.

SXSW ble holdt første gang i 1987, og i år åpnet konferansen med utfordringer og muligheter som følger av klimakrisen. Tidligere visepresident Al Gore ga et tankevekkende innlegg med unike perspektiver på hva klimakrisen er i ferd med å gjøre med verden. Gammel teknologi, olje og kull har bidratt til å skape krisen, mens ny teknologi, internett og nye forretningsmuligheter kan bidra til å løse den. Festivalen har opprettet fagsporet SXSW Eco som ser på hvordan design av samfunnsløsninger kan møte klimautfordringene.

Mer om konferansen: www.sxsw.com