Mandag 30. november deltar Haugli på Telenors konferanse "Status Teknologi-Norge" der han skal lede en samtale mellom kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, Telenors Norgesjef Berit Svendsen og Terje Strøm fra Ny Analyse. 

- Digitaliseringen har en svært stor betydning for samfunnsutviklingen, og våre store lokomotiv-bedrifter på dette området vil være avgjørende for om vi lykkes med en modernisering av både næringsliv og offentlig sektor, sier Haugli. 

Myndighetskontakt David Hansen i Telenor Norge forteller at konferansen omfatter ikke mindre enn tre ulike lanseringer: 

– To fagrapporter, en på hvert av årets hovedtemaer, samt en samlet publikasjon kalt "Status Teknologi-Norge 2015". Der inngår utdrag fra fagrapportene samt en rekke andre tematiske artikler, sier Hansen. 

Det er Ny Analyse og Samfunnsøkonomisk Analyse AS som har laget rapporten om vekstbidraget fra IKT på tvers av sektorer i Norge, mens Telenor selv har gjennomført en forbrukerstudie om personvern og industriell utnyttelse av kundedata. 

Begge temaer blir sett i lys av muligheter og utfordringer ved digitalisering. 

– Innenfor produktivitet ser vi på telekom og digitaliseringens bidrag til smartere tjenester og bærekraftig finansieringen av velferden. Knyttet til personvern vil vi øke oppmerksomhet om behovet for å kombinere effektivt personvern med stadig bedre utnyttelse av de verdifulle personopplysningene som genereres gjennom bruken av digitale nett og tjenester, sier Hansen. 

Telenors konsernsjef Sigve Brekke skal også delta på konferansen i Telenor Expo, og vil komme med sine perspektiver på vår digitale fremtid. 

De som ønsker å delta på konferansen finner mer informasjon og mulighet for påmelding her.