Nye tall fra Næringslivets økonomibarometer viser at IKT og reiseliv er de NHO-bransjene som har det mest positive synet på utsiktene fremover sammenlignet med tidligere kvartaler. Mest negativ er petroleumsrettete bedrifter, men også byggenæringen og eksportbedriftene er blitt markert mer negative.

IKT stadig mer avgjørende

Abelias administrerende direktør Håkon Haugli er ikke overrasket over at IKT-næringen holder seg stabil mens andre synker. -  Utvikling og bruk av ny teknologi blir stadig mer avgjørende for produktivitet, økonomisk vekst, og nødvendig omstilling. Tallene fra kvartalsrapporten slår fast at en samlet norsk ikt-næring er klar over dette, og ser mulighetene for fortsatt vekst og utvikling, sier Haugli.

Tror på ny rekordsommer

Nye tall fra NHO Reiseliv viser at 92 prosent av reiselivet tror på en bedre eller uendret sommer i forhold til i fjor, og det til tross for at sommeren i fjor var en knallsommer. 22 prosent tror på en bedre sommer og 70 prosent på en uendret sommer.

- Det er svært gledelig at reiselivsbedriftene i Norge har tro på en bedre eller like god sommer som i fjor. Vi må ikke glemme at fjoråret var all time-high for norsk reiseliv. Med svært positiv omtale i utenlandske medier og fortsatt lav kronekurs er det ikke overraskende at dette ligger an til å bli en enda bedre sommer, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

Vil du vite mer om markedssituasjonen idag og hvordan er utsiktene for imorgen? Les NHOs oppdaterte kvartalsrapporter fra over 2000 toppledere i norsk næringsliv her.

Les saken på NHO Reiseliv sine sider.

Kontaktperson Håkon Haugli

hakon.haugli@abelia.no

+47 905 31 025