Grafen viser at Storbritannia, tett etterfulgt av Frankrike og Tyskland, er landet med flest inspirerende kvinner innenfor teknologisektoren
Grafen viser at Storbritannia, tett etterfulgt av Frankrike og Tyskland, er landet med flest inspirerende kvinner innenfor teknologisektoren

Det er Storbritannia som topper listen, med hele 17 kvinner. På andre og tredje plass følger Frankrike og Tyskland. Norge har to kvinner på listen, mens Sverige, Danmark og Finland har en kvinne hver.

Kristin Skogen Lund møter du på Abelias teknologikonferanse om Big Data 3. mars, eller Lønnskonferansen 22. april

- Jeg benytter anledningen til å gratulere Kristin Skogen Lund og Anita Krohn Traaseth med plass på listen med Europas mest inspirerende teknologikvinner, sier Håkon Haugli. Samtidig skulle jeg ønske at flere norske kvinner var på listen. Norge står midt oppe i en digital revolusjon, der IKT og teknologi blir et stadig viktigere verktøy på alle samfunnsområder. Vi vet at prosjekter som jenter og teknologi og jenter for realfag bærer frukter. Antallet jenter som studerer teknologi ved UiA har f.eks. økt fra 126 i 2005/2006 til 362 i 201/2014. Over tid må vi ha ambisjoner om at det gjenspeiles i undersøkelser som dette, sier Haugli.

Anita Krohn Traaseth møter du på Drømmeløft for næringslivet 24. mars

Inspiring Fifty er en europeisk organisasjon som har som mål å finne, oppmuntre, utvikle og vise frem kvinner i lederposisjoner innenfor teknologisektoren i hele Europa. Som en del av deres arbeid er de blant annet i gang med et forskningsprosjekt for å se på hvor stor betydning rollemodeller har for karriereutvikling i teknologisektoren.

Her finner du listen over Europas femti mest inspirerende teknologikvinner

Kontaktperson Hege Guttormsen

hege.guttormsen@abelia.no

+47 943 66 094