Det var særdeles god stemning på et fullsatt Vulkan i Oslo da Abelia arrangerte sin teknologikonferanse 3. mars 2015. På scenen var Aslak Borgersrud allerede godt i gang med vaffelstekingen da folk ankom lokalet. Kristin Skogen Lund åpnet det hele med å erklære at data er en råvare - på lik linje med andre råvarer - som vi kan dra nytte av. Skogen Lund var mindre imponert over Borgersruds vaffelsteking, da hun ble tilbudt en svartbrent vaffelplate da hun var ferdig med sitt innlegg.

I løpet av dagen var det mange som var innom scenen. Toril Nag dro deltakerne gjennom digitale megatrender. Paul Chaffey hevdet at Norge er et enkelt land å digitalisere og Gaute Engbakk dro det menneskelige inn i databehandlingen. Telenor snakket om Denguefeber i Pakistan og Conexus om hvordan læringsteknologi kan bidra til å redusere frafall i skolen.

I samtale om hvordan Norge kan lykkes med Big Data påpekete Morten Dæhlen fra UiO at med mindre det opprettes flere studieplasser på IKT-faget, vil vi stå uten folk med kompetanse til å anvende dataene. Heidi Nordby Lunde (H) og Torgeir Knag Fylkesnes (SV) fortalte om Stortingets teknoradargruppe, og satt personvernsutfordringene på agendaen.

Big Data er et omfattende tema som engasjerer folk på kryss og tverss av sektorer og næringsliv, og det var gøy å se at så mange tok turen til Vulkan Arena denne dagen.

Vi håper dere er like fornøyd med konferansen som oss og vi ser frem til å treffe dere igjen på Abelias teknologikonferanse 2016!

Her finner du oversikten over alle som var på scenen og hva temaene var

Les også Håkon Hauglis blogginnlegg fra konferansen

Det var også stor aktivitet på twitter under konferansen. Sjekk ut #abeliabigdata for både bilder og oppdateringer.

Presentasjonene fra konferansen:

Toril Nag, Lyse - Digitale megatrender

Stian Remåd, Cxense - Slik raffinerer du data

Yngve Lindving, Conexus - Fremtidens skole

Geoffrey Canright og Kenth Engø-Monsen, Telenor Research - Denguefeber i Pakistan

Jørund Leknes, Kantega - Big Data i offentlig sektor

Jørgen Christian Kadal, DNV GL - The new data reality and Industry impact

Louse Helliksen, EVRY - Offentlige tilgjengelige data: Hvilke muligheter kan det gi kunder og tjenesteytere?

Kjersti Lauritzen, Brønnøysundregistrene - Big Data og offentlig sektor

Geir Jostein Dyngeseth & Grant Steadman - Big Data og næringslivet

Kontaktperson Tarje Bjørgum

tarje.bjorgum@abelia.no

+47 922 94 842