Tre uker igjen

Om knappe tre uker er det dags for Abelias teknologikonferanse, som i år har temaet Big Data.
- Vi skal ta et dypdykk ned i Big Data, sier Tarje Bjørgum som er prosjektleder for konferansen. Når både innsamling og analysering av data blir enklere – hva slags betydning vil det da ha for forskjellige deler av samfunnet, spør Bjørgum. Er det for eksempel slik at du ville fått et friskere og lengre liv dersom du får en komplett, digital pasientjournal og din medisinske historie blir brukt til å innkalle deg til undersøkelser?

Vi skal blant annet arrangere to parallellsesjoner som vil ta for seg bruken av Big Data innenfor offentlig sektor og næringslivet.

Big Data og offentlig sektor

Det ligger store muligheter for effektivisering og produktivitet i benyttelsen av Big Data i offentlig sektor, og her vil vi få høre eksempler på tjenester som allerede er i bruk samt mulighetene som ligger i bedre anvendelse av Big Data. I sesjonen om Big Data og offentlig sektor møter du Kjersti Lauritzen fra Altinn, Louise Helliksen fra EVRY og Jørund Leknes fra Kantega.

Leknes skal snakke om Big Data-prosjektene Kantega er involvert i, og trekke frem hvilke muligheter som ligger i anvendelsen av all den dataen vi allerede har. - Det er spennende å tenke på hva som kan bli norsk offentlig sektors "Amazon", sier Leknes.

Big Data og næringslivet

Data gir muligheter for skreddersydd segmentering av kunder. Gode analyser av store datamengder gir et mer solid grunnlag for bedre beslutningsprosesser, raskere produktutvikling og økt markedsforståelse. Big Data og næringslivet-sesjonen er bredt sammensatt, med Geir Jostein Dyngeseth fra Coop Norge og Grant Steadman fra Dunnhumby Norge, Knut Johannessen i eSmart Systems og Jørgen Christian Kadal i DNV GL.

Denne sesjonen dreie seg om anvendelsen av data i praksis, og en av de som har stor tro på Big Data er Jørgen Kadal i DNV GL. - «Big data» kan bli et av de store skiftene i Veritas’ historie, sa Kadal i et intervju med Dagens Næringsliv.

I tillegg til disse, vil mange spennende mennesker fra myndigheter, næringsliv og media stå på scenen denne dagen. Blant publikum vil du treffe like spennende mennesker som deler interessen for Norges benyttelse av Big Data.

Konferansen finner sted på Vulkan Arena i Oslo den 3. mars 2015.
Det er fortsatt noen ledige plasser – meld deg på her!