Det faller alltid snø når Abelia arrangerer HR-konferanse i slutten av november på Lysebu. I år trodde vi likevel det ville holde hardt. Kanskje var det den beinharde og usympatiske HR-direktøren i firmaet Hals-over-Hodet og sønn AS som hadde dratt med seg et kuldegys. Men den gode julestemning må det har vært noen andre som sto for.

Tull og alvor

- Vi må kunne tulle med ting samtidig som vi forstår alvoret i det vi driver med, har Haugnes sagt i et intervju til Abelia tidligere. Ved å gi deler av publikum bakoversveis, kan man trygt si at han levde opp til disse forventningene også denne gangen.

Alle bransjer treffes av internett

Vi kan ikke være redde for endringer, sier Berit Svendsen, Telenor. Det er i endringene mulighetene ligger, og disse må vi ta imot med åpne armer. I Norge har vi en unik mulighet med en høyt utdannet arbeidskraft. Vi har bestandig snudd oss raskt. Vi kommer også til å klare å håndtere endringene vi nå står overfor, sier hun.

Hva er en god endringsprosess?

Lent tok oss gjennom en sesjon for å trekke frem hva som kjennetegner en god endringsprosess. Les intervju med Lent i forkant av konferansen her.

AFP eller pappaperm?

Ingeborg Sivertsen snakket om det banebrytende arbeidet de har gjort når det gjelder livsfasepolitikk i Kongsberg Gruppen. Etter at de tapte en rettsak om aldersgrenser, fant de ut at de måtte foreta noen endringer i forhold til pensjonsalder og aldersgrenser. - Alder i seg selv er ingen sykdom, og det kan godt være at en 30-åring har behov for vel så mye tilrettelegging som en på 67, sier Sivertsen. Dette illustreres godt med historien om en av mine medarbeidere som en dag kom inn på mitt kontor og lurte på om han skulle søke om AFP, eller om han kunne ta ut pappaperm først.

Godt humør og dårlig hukommelse

Kristin Halvorsen avsluttet dag 1 med å dele raust fra sine erfaringer som minister, politiker og nå leder for Cicero. – Mine beste lederegenskaper er godt humør og litt dårlig hukommelse, sier Halvorsen. Hun kom også med noen gode tips som:

  • Luft alltid en ide med dem du vet kommer til å være kritiske
  • Tro ikke at du kan tre ledelse nedover øra på kunnskapsrike medarbeidere
  • Gi små og tydelige tilbakemeldinger hele veien

Årets lønnsoppgjør

Abelias Birgit Abrahamsen gikk gjennom resultatene fra årets lønnsoppgjør, der det har endt i brudd men foreløpig ingen streik. Mekling med Parat finner sted 9. desember.

Abelias verktøykasse

Abelias Gro Lundberg og Linda Leiro Egseth gikk gjennom prossveiledere, maler og verktøybøker som kan være nyttig.

Verktøyboka Robust organisering finner du her

Her finner du en oversikt over prosessveiledere og maler fra Abelia

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

Det fysiske rommet du befinner deg i har stor innvirkning på hvordan du presterer. Oddvar Skjæveland gjorde oss oppmerksomme på arkitekturens betydning i endringsprosesser.

Hvordan unngå å gå i ring?

- Mange virksomheter utarbeider strategier for hva man vil oppnå, men mangler kartet for hvordan man skal komme dit, sier professor Flemming Norrgren fra Chalmers. Les et intervju med ham som er gjort i forkant av konferansen.

Storify, en oppsamling av aktiviteten på twitter fra #AbeliaHR14 og HR-konferansen 2014

Klikk her for alle presentasjonene fra konferansen. Scroll deg ned til mappen "Presentasjoner fra HR-konferansen 2014) (krever innlogging).

En stor takk til alle som deltok på årets HR-konferanse. Vi håper dere er like fornøyde som oss.

Kontaktperson Linda Leiro Egseth

linda.l.egseth@abelia.no

+47 979 50 633