Det sier administrerende direktør Marit Lambrechts i Espira barnehager. I dag var hun blant innlederne på Abelias HR-konferanse "Kultur er business - ikke bare en HR-greie".

Lambrechts fortalte de over 100 deltakerne om barnehagekjedens mål om å lede utviklingen av fremtidens barnehager. Tidligere har hun jobbet i legemiddelindustrien, bygget opp apotekkjeden Boots, og fått erfaring med bedriftskulturer i både USA og Frankrike.

- For meg er det viktig at lederen er en rollemodell i utvikling av bedriftskultur. Derfor må ledere gå foran i balansen mellom kontroll og risikovilje. I en organisasjon som skal være barrierebrytende må det være lov til å prøve og feile for å skape ny energi og nå nye høyder, sier Lambrechts.

Hun fant det derfor naturlig å gjøre et poeng av å dumme seg ut foran alle sine ansatte.

- Det å rappellere ned Oslo Plaza i en Spiderwoman-drakt er godt utenfor min komfortsone, men de ansatte svarte spontant på handlingen: "Når du viser vei, så kommer vi etter".

På Abelias årlige HR-konferanse, som denne gang hadde fått navnet "Kultur er business - ikke bare en HR-greie", fikk de fremmøtte vite både hvorfor og hvordan de bør jobbe med bedriftskultur.

Innledningsforedraget ble holdt av Ingvald Fergestad som er magister i filosofi, doktorgradskribent og visiting scholar ved Handelshøyskolen BI.

- Forskning viser at god bedriftskultur er en vesentlig faktor for bedrifters produktivitet, konkurranseevne og innovasjon. Målt over tid er det kanskje viktigere enn noen annen enkeltfaktor. Tilsvarende er dårlig bedriftskultur en betydelig hindring for produktivitet og endring, sier Fergestad som delte både teoretiske innsikter og praktiske eksempler fra sin fortid i bedrifter som Norsk Data og Telenor.

Blant foredragsholderne var også Åge Skinstad som i sommer sluttet som langrennssjef i Norges skiforbund for å bli regiondirektør i NHO Innlandet.

- Det er klare likheter mellom kulturbygging i idrettslag og næringsliv, og begge kan lære av hverandre. I toppidretten har vi målstyring og prestasjonsfokus i stedet for resultatfokus. Det kan ha overføringsverdi til næringslivet, sier Skinstad.

Last ned foredragene her:

Lederen som kulturbygger - Marit Lambrects, Espira
Hva er bedriftskultur? - Ingvald Fergestad, doktorgradstipendiat
Hva kreves av en internasjonal leder? - Hege Myhre, KIS
Stein for stein - en murstein kommer sjelden alene - Benedicte Mjøs, Strategen
How we ACT - en kulturfusjon - Benedicte Mjøs, Strategen og Tine B. Widerøe, adm.dir Westerdals Oslo ACT
Working with culture
Hanna Viktoria Kvalheim, HR Business Partner, Huawei Technologies

Kontaktperson Giske Lunde

giske.lunde@abelia.no

+47 904 05 888