Dag 1

Den første dagen ble viet til forskeren og psykologen. Sammen med interessant forskning på området ledelse, delte Jan Ketil Arnulf flere historier fra inn- og utland. Arnulf er full av kloke betraktninger. Han sa blant annet at "motivasjon er den humane delen av effektivitet".

Les intervju med Arnulf "Smarte skaper problemer" her eller sjekk #Abeliahr13 på twitter for flere gullkorn

Psykolog Lars Asle Einarsen gikk gjennom hva som må gjøres dersom det oppstår komplekse samarbeidsproblemer i en virksomhet. Han stilte blant annet aktuelle spørsmål om hva som motiverer noen til å gjøre en innsats, og viktigheten av å ha en ansvarsfølelse, frihet og autonomi i den jobben du skal utføre.

Les intervju med Einarsen "Gode råd om konflikthåndtering" her

Dag en ble avrundet av en raus Kathrine Aspaas som skapte utgangspunktet for god stemning under middagen.

Les intervju med Aspaas "Omtanke er den nye effektiviteten" her

Dag 2

Birgit Abrahamsen, direktør for arbeidsrett i Abelia, startet opp dagen med en rask gjennomgang av det nyeste innenfor arbeidsrettsområdet. Det blir et spennende lønnsoppgjør i år, og Abelia har sin lønnskonferanse 9. mai neste år. Gro Lundberg og Kjersti Svee Aaas gikk gjennom ulike verktøy og hjelpemidler som medlemsbedriftene kan benytte seg av. Lenker til disse finner du nederst i denne saken.

Dag to ble avsluttet med en forrykende debatt der Elin Ørjasæter, Johnny Olsen og Vidar Lødrup kom med gode betraktninger på hva god ledelse er. Vidar Lødrup, som er direktør for kunnskapsledelse i Abelia sa blant annet: Hva slags adferd en person har i et arbeidsmiljø handler like mye om situasjonen personen er i som det handler om personligheten. Forskning viser at så mye som 70 % blir avgjort av rammebetingelsene i forhold til hva slags adferd man har.

Les intervju "Vær tydelig til riktig tid" med Ørjasæter her

Les også intervju med to av deltakerne på konferansen

Presentasjonene:

Lars Asle Einarsen - Hvordan skape et godt arbeidsmiljø?

Britt Skorpen - Det handler om ledelse

Jan Ketil Arnulf - Godt arbeidsmiljø er lønnsomt

Birgit Abrahamsen - Tariffoppgjøret 2013

Nyttige lenker

Konfliktogram

Rutine for konflikthåndtering

NHOs sider om arbeidstid

Nettsamfunnet - logg deg inn og bli med i NHO-fellesskapets HR-gruppe

Kontaktperson Giske Lunde

giske.lunde@abelia.no

+47 904 05 888