A A A | Velg en av A'ene for større eller mindre skrift.
Anbefalt: Hold Crtl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Eller: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Rull med musehjulet for å forstørre eller forminske.
Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk 0 (tallet null).

Meny

Søk

Loading
OFTE SØKT PÅ:
 • forskningsinstituttenes fellesarena,
 • fagskoler

Du er her:

Nøkkelord

 • Hjemmekontor

  Etter forskrift til arbeidsmiljøloven er det krav om skriftlig avtale dersom arbeidstakeren har hjemmekontor som en fast og varig ordning. Abelia har utarbeidet et utkast til en slik avtale. Teknologien setter få begrensninger for å jobbe utenfor arbeidsstedet. Spørsmålet blir hva som er hensiktsmessig for virksomheten. Blant flere utfordringer er hensynet til interaksjon, innovasjon, motivasjon, ledelse og så videre.

  Avtaleforslag om hjemmekontor
  Temafilm om hjemmekontor

 • HMS

  Myndighetene har siden 1992 krevd at bedriften skal arbeide systematisk med HMS. HMS består av følgende elementer: Helse: skader, helseslitasje og sykdom samt fysisk, psykisk og sosialt velvære. Miljø: arbeidsmiljø, ytre miljø, innemiljø. Sikkerhet: beskyttelse av mennesker, materiell og natur.

  IA, sykefravær og lederskap
   

 • HR

  HR er forkortelse for Human Resources og benyttes om ledelse av menneskelige ressurser. I generell forstand betyr dette aktiviteter som omhandler planlegging, anskaffelse, utvikling og ”avvikling” av menneskelige ressurser i organisasjoner. Denne type aktiviteter er ofte tilknyttet HR funksjonen. Eksempler på aktuelle aktiviteter er: rekruttering, talentutvikling, karriereutvikling, kompetanseutvikling, leder og teamutvikling, bonusmodeller, nedbemanning, oppfølging av ”low performers”, kontakt med fagforeninger, lønnsforhandlinger, besparelser og prioriteringer, rådgivning, utforming og ivaretakelse av lover og regler.

  HR-nettverk på LinkedIn

  Her er en oversikt over forskere og eksperter i HR

Abelia  •  Middelthuns gate 27, Næringslivets Hus, NO-0368 Oslo, PB 5490 Majorstuen, NO-0305 Oslo / Tlf. +47 23 08 80 70 / E-post: post@abelia.no / Flere kontaktdetaljer